
Çanakkale'de OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galler Prensi Charles ve çok sayıda üst düzey konuğun katılımıyla, Şehitler Abidesi'nde düzenlenen Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıldönümü törenleri nedeniyle, kentte çok sıkı güvenlik önlemleri alındı. Yüzlerce polis barikatıyla yollar kapatıldı, vatandaşlar şehir içinde adım atmakta zorlandı.
Hava yolunda uygulanan VIP uçuşları gibi deniz yolunda da VIP uygulaması yapıldı. Törenlerin yapılacağı Gelibolu Yarımadası'na gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuklar için Çanakkale'den Eceebat'a VIP seferleri düzenlendi. Feribotlara alınmayan yolcular güneşin altında beklemek durumunda kaldı. Zaman zaman yapılan seferlerde feribotlara alınan yolcilar didik didik arandı.
İNGİLİZ ZIRHLISI 'BULWARK' İLGİ ODAĞI
Çanakkale İskelesi'nin açığında şamandıraya bağlı olarak bekleyen, gece de Galler Prensi Charles'ın kaldığı İngiliz donanmasına ait 'Bulwark' zırhlısı hem sahilde yürüyen, hem de boğazda sefer yapan feribotlardaki vatandaşların ilgi odağı oldu.
Birçok kişi zırhlıyı fotoğraflamak için birbirleriyle yarıştı. Bu arada İngiliz zırhlısının güvertesinde çok sayıda paletli zırhlı askeri araç dikkat çekti.
Son Dakika › Güncel › Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yıl Kutlamalarında Hem Coşku Hem de Güvenlik Vardı (2) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.