Çanakkaleek Bağış'tan Çevik Bir'li Demokrasi Mesajı - Son Dakika
Güncel

Çanakkaleek Bağış'tan Çevik Bir'li Demokrasi Mesajı

Çanakkaleek Bağış\'tan Çevik Bir\'li Demokrasi Mesajı

Çanakkale'de partisinin 4'üncü olağan il kongresine katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 28 Şubat ile ilgili 'Demokrasiden daha 'çevik bir' gücün olmadığını herkes görüyor artıkö dedi.

14.04.2012 17:52

Çanakkale'de partisinin 4'üncü olağan il kongresine katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 28 Şubat ile ilgili 'Demokrasiden daha 'çevik bir' gücün olmadığını herkes görüyor artıkö dedi. Bağış, Ermeni soykırımını iddia edenlere ise, 'Çanakkale'nin peynirli helvasından yerseniz belki aklınız başınıza gelir diye seslendi.

Bağış, Kolin Hotel'de düzenlenen AK Parti Çanakkale 4'üncü Olağan Kongresinde konuştu. AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün divan Başkanlığını yaptığı kongrede mevcut İl Başkanı Muzaffer Kutlu ile Hüseyin Babacanoğlu yarıştı. AK Parti Çanakkale Milletvekilleri Av. Mehmet Daniş ile İbrahim Kaşdemir'in de katıldığı kongrede 590 delege oy kullandı.

Vatandaşların 'demokrasinin balansıyla oynamaya kalkanlaraö bir yıl değil, bir saniye bile tahammülü kalmadığını belirten Bağış, 'Demokrasiden daha 'Çevik Bir' gücün olmadığını herkes görüyor artıkö dedi. Bu zözlerin alkışlanması üzerine Bağış, 'Çünkü demokrasilerde ceza da, ödül de sandıkta veriliyor. Eğer biz de bizden evvelkilerin düştüğü hatalara düşersek, eğer biz de milletin derdiyle dertlenmek yerine kendi rantımızın peşine düşersek bu millet bizi de sandıkta çok ama çok kötü cezalandırır ve ağır şamarı indirir. Bundan hiçbirinizin şüphesi olmasın. Doğrusu da odur. Ama bu milletin derdiyle dertlenmeye devam edersek, bu ülkenin zenginleşmesi ve şeffaflaşması için çalışmaya devam edersek Allah'ın izniyle 2023'de de, ondan sonra da Türkiye'yi yönetecek kadrolar bizim içimizden, bizim gençlerimizden çıkacaktır diye konuştu.

DARBECİLERİN CİRİT ATTIĞI ÜLKE OLMAMALIYIZ

Gelecek nesillere emanet etmeleri gereken Türkiye'nin ezik bir Türkiye olmaması gerektiğine dikkat çeken Bakan Egemen Bağış, 'Darbecilerin cirit attığı, milli iradeyle oyun oynayan, milletin seçtiklerine, siyasi partilere habis ur diyenlerin, milleti küçümseyenlerin, milletin seçtiklerine hakaret edenlerin rahatlıkla at oynattıkları bir ülke olmasına mani olmalıyız. Bu ülkede artık hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Çok şükür ki artık Türkiye AB standartlarında demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu ortaya koydu. İşte darbeciler de yargılanıyor, kendi tarihimizle de yüzleşiyoruz. Gün geliyor Dersim'in acı gerçeklerini ortaya çıkarıyor. Gün geliyor 28 Şubat süreciyle ilgili yaşananları tartışabiliyoruz. 12 Eylül'de bu millete zulmedenlerin yargılandığı bir döneme geçtik. 12 Eylül kimsenin şahsi meselesi değil. Ama 12 Eylül'de yüzlerce ana kuzusu gencecik fidan idam edildi bu ülkede. Binlerce insan vatandaşlıktan çıkarıldı. Yüzbinlerce insan fişlendi. Bu vize belası bile 12 Eylül'ün bize attığı kazıktır. Çünkü 12 Eylül'e kadar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayamayan birçok ülke, nur içinde yatsın rahmetli İnönü'nün 1963'de imzaladığı Ankara anlaşması gereğince aslında bize vize uygulamamaları gerekiyordu. Ama 80 darbesini yapanlar, bizim insanımız başka ülkelere gider, siyasi sığınma hakkında bulunur, onları yargılayamayız, asamayız korkusuyla o ülkelerin bizim vatandaşlarımıza vize uygulamalarına göz yumdular. Biz şimdi tekrar 1963'deki haklarımızı yeniden kazanmak için kapı kapı dolaşıyoruz dedi.

KEMAL BEYİ ŞUBAT SOĞUĞU KAPLAMIŞ

Bakan Egemen Bağış, 28 Şubat süreciyle ilgili değerlendirmesinde ise çarpıcı bir örnek sundu. Bağış, 'Bağımsız Türk yargısı 28 Şubat sürecini sorgulamak isteyince Türkiye'nin ana muhalefet partisi bir anda rahatsız oldu. Namı değer Sayın Çakma Gandi ve arkadaşları hemen huzursuzluklarını ortaya koydular. Bakıyoruz bütün Türkiye'yi demokrasi baharı sardığı halde, CHP'yi ve Kemal beyi Şubat soğuğu kaplamış. İnanın onlar adına üzülüyorum. Güçlü bir muhalefetimiz olsa bizi de kamçılayacak. Milletten bu kadar kopuk muhalefette yapılmaz. Hala anlayamamışlar bazı şeyleriö dedi.

Bakan Egemen Bağış'a, konuşmasının ardından üç boyutlu Çanakkale Savaşları kitabı hediye edildi. Çanakkale Dardanelsporlu taraftarlar Bağış'a atkı takıp, forma hediye etti. Bağış, daha sonra İstanbul'daki bir toplantıya katılmak üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkaleek Bağış'tan Çevik Bir'li Demokrasi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement