Cargill Yöneticilerine 7 Yıldızlı Tatil Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Cargill Yöneticilerine 7 Yıldızlı Tatil Tepkisi

Cargill Yöneticilerine 7 Yıldızlı Tatil Tepkisi

Bursa'da Cargill Tarım Sanayi'de işten çıkarılmaları protesto eden ve açlık grevi başlatan Kemal Kapar adlı işçiye destek veren bir grup sendikacı, Antalya Mardan Palace Otel önünde eylem yaptı.

03.01.2013 16:28

Bursa'da Cargill Tarım Sanayi'de işten çıkarılmaları protesto eden ve açlık grevi başlatan Kemal Kapar adlı işçiye destek veren bir grup sendikacı, Antalya Mardan Palace Otel önünde eylem yaptı. Eylemin hedefinde ise Cargill firmasının yılbaşı tatili için Antalya'ya gelen üst düzey yöneticileri vardı.

Cargill Türkiye'nin Bursa Orhangazi'deki fabrikasında Ekim ayında işten çıkarılan Kemal Kapar, fabrika önünde Öz Gıda İş Sendikası tarafından başlatılan eylemin 82'nci günü olan 25 Aralık'ta açlık grevi başlattı. Kapar'ın Bursa'daki açlık grevi devam ederken bir grup işçi de kendisine destek vermeyi sürdürüyor.

YILBAŞI TATİLİ İÇİN GELMİŞLER

Cargill Türkiye fabrikasının üst düzey yöneticileri, bu sabahtan itibaren iki grup halinde Antalya'daki Mardan Palace Otel'e gelmeye başladı. Haberi alarak Hak-İş Antalya Temsilciliği ile irtibata geçen Cargill işçileri, yöneticilerin protesto edilmesini istedi. Bu isteğe olumlu karşılık veren sendika üyeleri, sabah saatlerinden itibaren kafilelerin gelişi sırasında protesto gösterisi için hazırlık yaptı. Yöneticilerin otele girmesinin ardından megafonla bağırmaya başlayan bir sendika temsilcisi, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

"Kapında 95 gündür eylem var. Fabrikanızda çalışan işçiler 15 gündür açlık grevi yapıyor. Yöneticiler ise 7 yıldızlı tatil yapıyorlar. Bu otelde utanmadan sıkılmadan bu tatili nasıl yapacaksınız? Yarın bunu çoluğuna çocuğuna nasıl izah edeceksin? Bu insanlar, bu işçi kardeşlerim çocuklarına onurlu bir gelecek bırakacak. Sen ne diyeceksin? Cargill yöneticilerinin bu tutumunu 81 vilayette anlatacağız. İşten çıkarttığın Kemal Kapar o iş yerine geri dönecek. Madem Türkiye'de fabrikan var, yasalara uyacaksın. İnsanların yasal haklarına saygılı olacaksın."

Öz Gıda İş Sendikası Bursa Temsilcisi Yalçın Kaya ise işçilerin grev yaptığı fabrika yöneticilerinin 7 yıldızlı tatil yapmasını içlerine sindiremediklerini belirterek, "Bizim bu örgütlenmeye başladığımızdan beri iki talebimiz var. Birincisi Kemal Kapar'ın işine geri dönmesi, ikincisi taleplerimizin karşılanmasıydı. Bu iş sona erene kadar yöneticiler nereye giderse peşlerinden gidip rahatsız edeceğiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cargill Yöneticilerine 7 Yıldızlı Tatil Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement