Cari İşlemler Açığı Yedi Ayda 21.7 Milyar Dolara Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Cari İşlemler Açığı Yedi Ayda 21.7 Milyar Dolara Çıktı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Cari İşlemler Açığı Yedi Ayda 21.7 Milyar Dolara Çıktı

Türkiye'nin cari işlemler açığı Temmuz ayında 2.6 milyar dolar ile, 2.3-2.4 milyar dolar dolayında olan beklentilerin hafif üzerinde yükseldi.

Türkiye'nin cari işlemler açığı Temmuz ayında 2.6 milyar dolar ile, 2.3-2.4 milyar dolar dolayında olan beklentilerin hafif üzerinde yükseldi. Böylece cari açık, yılın ilk yedi aylık döneminde 21.7 milyar dolara kadar çıktı.

Merkez Bankası verilerine göre, Temmuz ayı sonu itibarıyla yıllık cari işlemler açığı da, Haziran sonundaki 29.5 milyar dolardan 28.9 milyar dolara çekildi.

Cari açığın 2.6 milyar dolar olarak hesaplandığı Temmuz ayında "net hata noksan" kalemi altında gösterilen "kaynağı belirsiz girişler" de "2.09 milyar dolar" olarak belirlendi.

Merkez Bankası değerlendirmesinde, "Ödemeler dengesi tablosundaki dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı ayına göre 2.14 milyar dolar azalarak 3.73 milyar dolara düşmesine rağmen, hizmetler dengesi fazlasının 1.42 milyar dolar azalarak 1.66 milyar dolara gerilemesi, cari işlemler açığında gerçekleşen gerilemeyi sınırlandırdı. Ayrıca, birincil gelir dengesi açığı 149 milyon dolar artarak 605 milyon dolara yükseldi" denildi.

Turizm gelirlerindeki azalma da cari işlemler açığı verilerine yansıdı. Merkez Bankası açıklamasında, "seyahat kaleminden kaynaklanan net gelirler"in, bir önceki yılın aynı ayına göre 1.23 milyar dolar azalarak 1.46 milyar dolara düştüğü belirtildi.

Bu dönemde ayrıca, "yatırım geliri"nden kaynaklanan "net çıkışlar" bir önceki yılın aynı ayına göre 131 milyon dolar artarak 550 milyon dolara yükseldi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

10:33
Pompalı vahşette kan donduran görüntü: Onca kişiyi öldürdüm, sizi de...
Pompalı vahşette kan donduran görüntü: Onca kişiyi öldürdüm, sizi de...
10:27
Amedspor taraftarlarından Galatasaray’ın stadı önünde pankartlı mesaj
Amedspor taraftarlarından Galatasaray'ın stadı önünde pankartlı mesaj
10:18
Saniyeler içinde küle döndü “Ölümün de hayırlısı“ dedirten olay
Saniyeler içinde küle döndü! "Ölümün de hayırlısı" dedirten olay
09:28
Ve UEFA ülke puanı güncellendi İyi başlayan hafta çok kötü bitti
Ve UEFA ülke puanı güncellendi! İyi başlayan hafta çok kötü bitti
09:18
8 kişiyi öldüren seri katilin evi görüntülendi Bakın nerede yaşıyormuş
8 kişiyi öldüren seri katilin evi görüntülendi! Bakın nerede yaşıyormuş
09:11
Fatma Betül’ün tutuklanmasının ardından Şamil Tayyar’dan olay sözler: Büyük sürprizlere hazır olun
Fatma Betül'ün tutuklanmasının ardından Şamil Tayyar'dan olay sözler: Büyük sürprizlere hazır olun