Çatışmada Arada Kalıp Ölen Genç İçin Sanıklara Rekor Ceza İstendi - Son Dakika
Güncel

Çatışmada Arada Kalıp Ölen Genç İçin Sanıklara Rekor Ceza İstendi

Çatışmada Arada Kalıp Ölen Genç İçin Sanıklara Rekor Ceza İstendi

Adana'da uyuşturucu satışı yüzünden çatışırken yoldan geçen 16 yaşındaki Mahmut Aras'ın ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan 15'i tutuklu 1'i firari 25 sanık hakkında dava açıldı.

25.03.2016 12:32

Adana'da uyuşturucu satışı yüzünden çatışırken yoldan geçen 16 yaşındaki Mahmut Aras'ın ölümüne, 3 kişinin de yaralanmasına neden olan 15'i tutuklu 1'i firari 25 sanık hakkında dava açıldı. Savcı tüm sanıklar hakkında hem müebbet hem de 240'ar yıla kadar hapis cezası istedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Dağlıoğlu Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılığı yapan Turan Doğan ile Özgür Kardaş arasında iddiaya göre, bölge hakimiyeti konusunda husumet başladı. Bu gerekçe ile 2 grup arasında 11, 12 ve 13 Ekim'de Ahmet Cevdet Yağ Bulvarı'nda silahlı çatışma çıktı. 3 gün süren silahlı çatışmalarda 3 kişi yaralanırken, yoldan geçerken başına kurşun isabet eden Mahmut Aras tedavi gördüğü hastanede 9 gün sonra hayatını kaybetti. Olaydan sonra geniş kapsamlı soruşturma başlatan polis, farklı adreslere operasyonlar düzenleyerek 24 şüpheliyi gözaltına aldı.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Turan Doğan ve Özgür Kardaş'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanırken, 9 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Firari 1 şüpheli hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, sanıklar hakkında çocuğu olası kasıt altında öldürme suçundan her biri için ömür boyu, kasten yaralama suçundan 6'şar yıl, kasten öldürmeye teşebbüs suçundan ise 240'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Çatışmaya karıştığı belirlenen ve 18 yaşından küçük olduğu için dosyaları ayrılan 5 kişi hakkında da açılan soruşturma ise devam ediyor.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çatışmada Arada Kalıp Ölen Genç İçin Sanıklara Rekor Ceza İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement