Çaycuma'da selin vurduğu galerici esnafından belediyeye tepki - Son Dakika
Güncel

Çaycuma'da selin vurduğu galerici esnafından belediyeye tepki

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası selin vurduğu galericiler sitesinde bulunan 20 galerici esnafı, mağdur olduklarını ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek Çaycuma Belediyesine tepki gösterdi. Galerici esnafı, dükkan ve araçlarını temizlemeye çalışırken, Çaycuma Belediyesinin uyguladığı fahiş kira fiyatlarıyla da mücadele ettiklerini ifade etti. Sel sularının ardından daha da zor durumda kaldıklarını ve hiçbir yetkilinin kendilerine yardımcı olmadıklarını söyleyen esnaflar, belediye başkanı ve personelinin bölgeye gelmediğini belirtti.

10.07.2023 19:17  Güncelleme: 19:18

Çaycuma'da selin vurduğu galerici esnafından belediyeye tepki

Galerici esnafı Tanju Tekinalp:

"Kimse yok, ne başkan ne yardımcıları. Yanımızda kimse yok. Geçmiş olsun dileği dahi gelip de söyleyen olmadı"

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası selin vurduğu galericiler sitesinde bulunan 20 galerici esnafı, mağdur olduklarını ve kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini belirterek Çaycuma Belediyesine tepki gösterdi.

İlçede etkili olan sağanak sonrası meydana gelen sel nedeniyle dükkanları zarar gören galerici esnafı, ne Çaycuma Belediye Başkanı ne de belediye personelinin bölgeye gelmediğini belirtti. Kendi imkanlarıyla dükkan ve araçlarını temizlemeye çalışan galerici esnafı, mağdur durumda bırakıldıklarını, Çaycuma Belediyesinin kendilerine uyguladığı fahiş kira fiyatlarıyla uğraştıklarını ifade etti.

Sel sularının ardından daha da zor durumla kaldıklarını ve hiçbir yetkilinin kendilerine yardımcı olmadıklarını söyleyen galerici esnaflarından Tanju Tekinalp, "Her sene dile getirdiğimiz halde terminalin içinin su aldığını belirttik. Her sene buradan araçları kaçırmakla meşgulüz. Halimiz harap, büyük masraflarımız var. Elektronik eşyalarımızın hepsi gitti. Buradaki malzemelerimiz zarar gördü. Üstüne sahipsiz kaldık. Kimse yok, ne başkan ne yardımcıları. Yanımızda kimse yok. Geçmiş olsun dileği dahi gelip de söyleyen olmadı. Şoförler ve Esnaf Odası Başkanımız geldi. Artık mutlu değiliz. Yaklaşık bunu biz 5 yıldır çekiyoruz. Ödediğimiz fahiş kiralara mı yanalım, çektiğimiz rezilliğe mi yanalım? Esnaflığımızı dahi bırakmadılar. Bunlar ne haysiyet ne şeref bırakmadılar. Yukardan aşağı eze eze bir kaldılar" dedi.

Bir diğer galerici esnafı olan Fatih Usluer ise, "Burayı ben iki ay önce yapmıştım. Çok param olmadığından burayı bu kadar büyük şekilde yapmadım. Bizim esnafın durumu belli. Kredi ile dönüyoruz. Üstüne her şeyimiz bertaraf olmuş durumda. Buranın zararı bana en azından maliyeti 200 bin TL. Benim böyle bir param yok. Biz çok para kazanıyoruz diye gözüküyoruz. Samimi söylemek gerekirse para kazanamıyoruz. Burada elime alabileceğim bundan sonra buradan kullanabileceğim tek bir parça malzemem kullanılabilir değil. Ben kimseden bir şey de talep etmiyorum. Buraya gelen gelsin işte 'Geçmiş olsun, bakarız çaresine' desin. Belediye başkanı yok. Belediyeden hiçbir personel yok. Doğal afet, diğer yerler daha da kötü olmuş. Halimiz ortada. Ben burayı dişimden, tırnağımdan yaptım. Ben burayı bir daha yaparım ama 15-20 gün sonra yeniden bir olay olacaksa tekrar ne olacak? Arka tarafta mutfağım vardı, tuvalet. Bir sürü araç-gereç malzeme vardı. Elektronik malzemeler, ticari senetlerim. Hiçbir şey kurtaramadım. Yapacak bir şey yok. Allah daha büyüğünü önlesin inşallah. Yetkililere falan seslenmiyorum, Allah'ından bulsun hepsi" diye konuştu.

Öte yandan terminalde sel sularının çekilmesinin ardından balçıkla kaplanmasıyla birlikte şehirlerarası yolcu taşıyan otobüsler ise yolcularını terminal dışında almaya başlayarak seferlerine devam etti.

Çaycuma\'da selin vurduğu galerici esnafından belediyeye tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çaycuma'da selin vurduğu galerici esnafından belediyeye tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement