Caz Ustası İlhan Feyman Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Caz Ustası İlhan Feyman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Caz Ustası İlhan Feyman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ünlü caz ustası ve trompetçi İlhan Feyman son yolculuğuna uğurlandı.

15.03.2014 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ünlü caz ustası ve trompetçi İlhan Feyman son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybeden İlhan Feyman, vasiyeti üzerine Bodrum'a bağlı Göltürkbükü'nde defnedildi. Feyman'ın sanatçı arkadaşlarının yoğun ilgi gösterdiği cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı cenaze törenine birçok ünlü isim de çelenk gönderdi. Ünlü sanatçı Neco da yakın arkadaşı Feman'ı son yolculuğunda yanız bırakmadı. Görtürkbükü Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına taşınan Feyman'ın cenazesi, Göltürkbükü Mezarlığı'nda defnedildi. Cenaze sonrası ise tüm beldeye helva dağıtıldı.

Cenazede bir an olsun tabutun başından ayrılmayan ünlü sanatçı Neco, çok üzgün olduğunu belirterek, "Benim çok sevdiğim bir ağabeyimdi. Neco ismini bana İlhan Feyman vermişti. Allah geride kalanlara uzun ömürler verdin. Bundan 45 sene evvel profesyonelliği ilk onunla beraber öğrendim. Onunla beraber sahnenin ciddiyetini yüklendim. Hepimiz o günlerin sanatçısıyız. Hepimiz o günlerin nasıl olduğunu iyi biliriz. Onun için bize faydaları dokunmuş insanlardan biriydi İlhan Feyman. Nur içinde yatsın" dedi.

Feyman'ın eşi Rüya Feyman ise, "Çok üzgünüm, şuan söyleyecek söz bulamıyorum. Çok güzel yaşadı. Çok ızdırap çekti son zamanlarında. Huzura kavuştu bunu söyleyebileceğim. Ben 25 yıllık eşiyim" diye konuştu.

Kızı Işıl Feymen, "Onun için söyleyecek hem çok şey var, hem de çok az şey var. Hatıralara baktığımda söyleyecek kötü bir şey bulamıyorum. Çok güzel yaşadı ve yaşattı. Bodrum'a gömülmek vasiyetiydi. Onun için burada defnediyoruz. Türkbükü'ne aşıktı ve yıllarca burada yaşadı" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Caz Ustası İlhan Feyman Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement