CDU'nun Türk Kökenli Adayı Güler Hedeflerini Açıkladı - Son Dakika
Güncel

CDU'nun Türk Kökenli Adayı Güler Hedeflerini Açıkladı

CDU\'nun Türk Kökenli Adayı Güler Hedeflerini Açıkladı

Almanya'nın KRV Eyaleti'nde 13 Mayıs tarihinde yapılacak erken seçimde CDU'nun Türk kökenli adayı Serap Güler eyalet listesinde 14.sıraya konuldu.

06.04.2012 15:19  Güncelleme: 15:42

Almanya'nın KRV Eyaleti'nde 13 Mayıs tarihinde yapılacak erken seçimde CDU'nun Türk kökenli adayı Serap Güler eyalet listesinde 14. sıraya konuldu. Parlamatoya girme konusunda önemli bir şans elde eden Serap Güler, aile, kadın, eğitim ve uyum politikalarına ağırlık vereceğini söyledi.

ALMANYA'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti'nde 13 Mayıs'ta yapılacak erken parlamento seçiminlerinde Hristiyan Demokrat Parti'den (CDU) milletvekili adayı olan Serap Güler (31), eyalet listesinde 14. sıraya konuldu. Köln'de Türklerin yoğun yaşadığı Mülheim semtinden adaylığını koyan Güler, böylece meclise girme konusunda büyük bir şans elde etti. Büyük bir aksilik olmazsa yeni dönemde KRV milletvekili olması beklenen Güler, Köln'de düzenlediği basın toplantısıyla hedeflerini açıkladı. Güler, başta eğitim olmak üzere aile, kadın ve uyum politikalarına ağırlık vereceğini söyledi.

TÜRKLER'İN SESİ OLACAĞIM

Marl kentinde dünyaya gelip, burada eğitimini tamamlayan Serap Güler, toplumsal kalkınmanın ve birlikteliğe ancak nitelikli eğitim üzerinden ulaşılacağını belirterek, şunları söyledi: 'Türk kökenlilerin desteğini bekliyorum. Benim ilgileneceğim konular arasında eğitimin ayrı bir yeri var. Türk gençleri eğitimde başarısız görülüyor. Gerçekten mi başarısızlar, yoksa yeterince destek mi alamıyorlar' Bana göre destek alamadıkları için sorun yaşıyorlar. Ben parlamentoya girerek onlara bu desteği sağlamak ve yol göstermek istiyorum. Onlar için bir örnek olmayı amaçlıyorum. Benim babam Almanya'ya işçi olarak geldi. Annem temizlik işinde çalıştı. Bana verdikleri destekle buralara geldim. Siyasetin de vereceği desteklerle, gençlerimizin her şeyi başaracağına eminim. Ailelerin genel anlamda danışma konularında desteklenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Özellikle çocuklarının eğitimiyle tek başına mücadele etmek zorunda kalan anneler ayrıca desteklenmeli. Seçildiğim taktirde Türkler'in KRV Parlamentosu'ndaki sesi olacağım.?

CDU'NUN EYALETTEKİ TÜRK KÖKENLİ İLK KADIN ADAYI

Hristiyan Demokrat Parti'nin (CDU) KRV Eyaleti'nde Türk kökenli ilk kadın milletvekili adayı olan Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: 'CDU son dönemlerde yaptığı açılımlar ve modernleşme süreci ortada. Benim adaylığım da bunun yeni bir adımı oldu. CDU eski tanıdığımız CDU'dan farklı. Merkel'in, KRV eski uyum bakanı Armin Laschet'in yaptıklarını ve desteklerini düşündüğümüzde, Türk kökenliler açısından da CDU'ya oy vermenin bir zararı yok. Benim seçim bölgem genelde sosyal demokrat görüşlülerin yaşadığı bir yer. Çok sayıda Türk kökenli de burada yaşıyor. Onların desteğine ihtiyacım var. Eyalet listesindeki sırama bakıldığında, parlamantoya girme şansımın büyük olduğuna inanıyorum.'

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CDU'nun Türk Kökenli Adayı Güler Hedeflerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement