Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova İstanbul'a Dönecek - Son Dakika
Güncel

Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova İstanbul'a Dönecek

Çek Cumhuriyeti\'nden Petra Kvitova İstanbul\'a Dönecek

Petra Kvıtova, Sara Erranı ve Jelena Jankovıc TEB BNP Parıbas WTA Champıonshıps-İstanbul'a katılmayı garantiledi.

09.10.2013 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maria Sharapova şampiyonadan omzunun incinmesi nedeniyle çekildi

Errani arka arkaya ikinci yıl teklerde ve çiftlerde yarışma hakkı kazandı

2011 WTA Şampiyonasında unvan kazanan Kvitova İstanbul'a dönecek

Çin Açık'taki çabası Jankovic'in WTA Şampiyonasına dönüşünde anahtar rol oynadı

Bayanlar Tenis Birliği (WTA) Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova'nın, İtalyan Sara Errani'nin ve Sırp Jelena Jankovic'in 22-27 Ekim 2013'te İstanbul'daki Sinan Erdem tesislerinde oynanacak TEB BNP Paribas WTA Championships yıl sonu şampiyonasında yer almaya hak kazandıklarını duyurdu. Kvitova, Errani ve Jankovic şampiyonaya daha önce katılacakları açıklanan Serena Williams, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska ve Li Na ile birlikte tekler grubuna katılacaklar.

Dünya sıralamasında şu anda 3 numara olan Maria Sharapova ise şampiyonadan omuz incinmesi nedeniyle çekildiğini açıkladı. Sharapova'nın rahatsızlığı sezonun ikinci yarısında Sharapova'nın sadece bir organizasyona katılabilmesine izin vermişti.

WTA'nın eski bir numarası Maria Sharapova konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: 'TEB BNP Paribas WTA Championships'te bu yıl oynayamayacak olmam beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. İstanbul'daki tenis severler her yıl bizleri yoğun bir tutkuyla sıcak bir şekilde karşılıyorlardı. Yılsonu turnuvasına getirdikleri enerjiyi ve heyecanı özleyeceğimi samimiyetle ifade etmek isterim. İstanbul'a harika ev sahipliği için teşekkür ederken Türkiye'de gelecekte yine maçlara çıkmayı ümit ediyorum'.

TEB BNP Paribas WTA Championships'te dünyanın en iyi kadın tenis oyuncuları; zirvedeki 8 tek ve 4 çift takımı olarak bir araya gelerek 6 milyon dolarlık rekor değerindeki ödülden pay almak ve kadınlar tenis dünyasındaki en prestijli unvanlardan birini elde edebilmek için yarışacak. İstanbul seçkin sezon sonu müsabakalarına bu yıl üçüncü ve son kez ev sahipliği yapacak.

WTA Başkanı & CEO'su Stacey Allaster konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: "İstanbul'da oynanacak TEB BNP Paribas WTA Şampiyonası'nın üçüncü ve son setine baktığımızda Jelena, Petra ve Sara'yı seçkin kortumuzda görebilmenin Türkiye'deki tutkulu seyircilerimiz için heyecanlı ve ilham verici maçlar vadettiğini söyleyebilirim'.

Petra Kvitova

Kvitova bu yıl teklerde iki unvan kazandı- Dubai Duty Free Tenis Şampiyonası ve Toray Pan Pacific Open (Tokyo) – ayrıca Polonya'da düzenlenen BNP Paribas Katowice Open, ABD'de Yale'de düzenlenen New Haven Open'da ikinci geldi. 23 yaşındaki tenisçi birden fazla unvan kazandığı üçüncü sezonla birlikte kariyerinde toplam 11 unvana ulaşmış durumda. Kvitova ayrıca Grand Slam unvanını 2011'de Wimbledon'da kupayı kaldırarak elde etmiş tek 90'lı yıllarda doğmuş kadın tenis oyuncusu. Arka arkaya üçüncü yıl WTA sezon sonu şampiyonasında yarışacak olan Kvitova, organizasyonun İstanbul'da düzenlenen ilk yılı olan 2011'de de unvan kazanmıştı.

Sara Errani

2013'te dört kere finale kalan Errani, Abierto Mexicano TELCEL'de (Acapulco) kariyerinin teklerdeki yedinci unvanını kazanırken bu sene üç kere de ikinci geldi- Open GDF Suez (Paris), Dubai Duty Free Teniş Şampiyonası ve XXVI Italiacom Open (Palermo). Roland Garros'ta 2011 yılında ilk kez çıktığı Grand Slam tekler finalinden beri her hafta zirvedeki ilk on oyuncu arasında yer alan İtalyan oyuncu, bu yıl ayrıca Mutua Madrid Open, Iternazionali BNL d'Italia (Rome) ve Roland Garros'da yarı finale çıkmıştı. Dünyanın şu an için çiftlerde bir numaralı eşi olan Errani, bu yıl çiftler arasındaki müsabakalara da katılacak. Her iki alanda da yarışmak üzere şampiyonaya peş peşe katıldığı ikinci yıl olacak.

Jelena Jankovic

2013'te üç kere finale kalan Jankovic kariyerindeki 13. unvanını Copa Claro Colsanitas'ta (Bogota) kazanmışken ilk unvanını Mart 2010'da almıştı. 28 yaşındaki Sırp oyuncu aynı zamanda Family Circle Cup (Charleston, SC, ABD) ve Çin Açık'ta (Pekin) ikinci gelmiş, her iki organizasyonda da dünyanın bir numarası Serena Williams'a yenilmişti. 2009'daki ilk kazandığı maçtan bu yana 40'ın üzerinde maç kazanan Jankovic, ABD Open'ın ardından ilk onun arasına geri katıldı ve 7 Ekim 2013 Pazartesi'den itibaren de Mayıs 2011'den beri sıralamada elde ettiği en yüksek noktaya, dünya sekizinciliğine yükseldi. WTA sezon sonu şampiyonasında 2008 ve 2009'da yarı final oynayan Jankovic, bu seneyle birlikte şampiyonaya beşinci kez katılıyor. Kendisi ilk kez 2007 yılında yılsonu organizasyonuna katılmış ve 2010'da yine aynı şekilde yarışmıştı.

İki başarılı ve rekor kıran organizasyonun ardından İstanbul söz konusu şampiyonaya üçüncü ve son kere ev sahipliği yapıyor. 2012'de organizasyon 6 günlük müsabakalar boyunca 73 binin üzerinde seyirci çekmiş ve 2000'den bu yana yıl sonundaki en yüksek seyirci sayısına ulaşmıştı. Şampiyona 167 ülkede yayınlanarak toplam gösterim saati canlı maçlar, yeniden gösterimler ve öne çıkan anların gösterimler dahil olmak üzere %25 artmıştı. WTA sosyal medya ve dijital platformları aracılığıyla 42 milyon tenis sever kortlarda ve perde arkasında süren heyecanı takip etmiş, böylece WTA resmi sayfası (www.wtatennis.com) 4.8 milyon sayfa görüntülenmesi ve yaklaşık 500.000 tekil ziyaretçi sayısıyla o hafta rekor kırmıştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çek Cumhuriyeti'nden Petra Kvitova İstanbul'a Dönecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement