Çelik Hakkında 'Kanunsuz Satış' İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Çelik Hakkında 'Kanunsuz Satış' İddiası

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Çelik Hakkında \'Kanunsuz Satış\' İddiası

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Satış Yetkisi Maliye Bakanlığı'nda Olan Bir Lisenin Satışını Yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, satış yetkisi Maliye Bakanlığı'nda olan bir liseyi sattı.

Maliye Hazinesi adına kayıtlı Van Kız Meslek Lisesi, Yatırımlar ve Tesisler Dairesi Başkanı Abdussamet Arslan'ın "önerisi" üzerine Milli Eğitim Bakanı Çelik tarafından bina karşılığı satıldı. Daire Başkanı Arslan, lisenin bulunduğu arsa ve binanın, yeni bina karşılığı satışını "Milli Eğitim Temel Kanununun 5005 sayılı Kanunla değiştirilen 51. maddesi ile ilgili (a) protokolüne" göre Bakan Çelik'in "takdirine" sundu. Arslan, Bakan Çelik'e 6 Mart 2007'de gönderdiği yazıda MEB'e tahsisli Hazine mülkiyetindeki arazilerin satış yetkisinin Maliye Bakanlığı'nda olduğunu hatırlatmış, Van Kız Meslek Lisesi'nin satışını ise Bakanın "takdirine" bırakmıştı. Bakan Çelik ise Maliye Bakanlığı'nın yetkisinde bulunan satış işlemini onaylamıştı.

-BORÇ BATAĞINDAKİ BELEDİYEYİ KURTURMA ATAĞI-

Bu satış CHP Yalova Milletvekili İnce, tarafından Meclis gündeme getirilmişti. İnce bu satışların Van Belediyesi'nin borç batağından olması nedeniyle yapıldığını savunmuştu. İnce, konu ile ilgili olarak 14 Aralık 2007'de soru önergesi verirken, Kız Meslek Lisesi'nin yanı sıra, belediyeye ait olan Yavuz Selim İlköğretim Okulu, Namık Kemal İlköğretim Okulu ve Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun da Bakanlık tarafından satın alındığına işaret etti. İnce, yapılan lise satışı ve okul alımının kanunlara aykırı olduğunu açıklarken, Bakan Çelik'den yanıt istedi.

-"BAKAN ÇELİK, MALİYE BAKANI'NIN YETKİSİNİ GASP ETTİ"-

İnce, ANKA'ya yaptığı açıklamada Van Kız Meslek Lisesi'nin satışının tamamen kanunsuz olarak yapıldığını savundu. İnce, Milli Eğitim Temel Kanununun 5005 sayılı Kanunla değiştirilen 51. maddesi'nde söz konusu hükmün görüldüğünü anlattı. İnce, "MEB'de hukuksuzluk her yerde. Her işlemde hukuksuzluk var. Okulların satılması ile ilgili kendi çıkarmış olduğu kanunda yetkiyi Maliye Bakanı'na veriyorlar. Ama kendisi göz göre göre Maliye Bakanı'nın yetkisin gasp ederek satışı yapıyor. Bu nedenle söz konusu okulun satışı konusunu Yatırımlar ve Tesisle Dairesi Başkanı Abdussamet Arslan, Bakan Çelik'en 'takdirine' sunuyor" dedi. İnce, Bakan Çelik'in kanunlara uymadığını ve dokunulmazlığına güvendiğini belirtirken, "Er yada geç bütün bu yapılanların hesabını verecekler" dedi.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA