Cem Aydın İçin 3 Büyük Şehirde 'Barış Yürüyüşü' - Son Dakika
Güncel

Cem Aydın İçin 3 Büyük Şehirde 'Barış Yürüyüşü'

Cem Aydın İçin 3 Büyük Şehirde \'Barış Yürüyüşü\'

Danimarka'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Cem Aydın'ın ailesi ve yakınları, "barış yürüyüşü" adı altında bir yürüyüş düzenlediler.

16.02.2012 14:06

Danimarka'da uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden 21 yaşındaki Cem Aydın'ın ailesi ve yakınları, "barış yürüyüşü" adı altında bir yürüyüş düzenlediler. Tüm şiddet kurbanları ve mağdurlarını anmak için düzenlenen yürüyüş, başkent Kopenhag'da, Odense şehrinde ve İstanbul'da eş zamanlı olarak yapılacak. Cem Aydın'ın babası Haşim Aydın ve doktor ağabeyi Doğu Aydın, aralarında eski milletvekili Yıldız Akdoğan'ın da bulunduğu dostları ile biraraya gelerek hummalı bir şekilde yürüyüş hazırlıklarına başladılar. 19 şubat pazar günü yapılacak yürüyüş, Kopenhag'da saat 15.00'de Vesterbro Torv meydanında başlayacak ve kortej, belediye meydanına yürüyecek. Belediye meydanında tanınmış politikacılar konuşmalar yapacak, müzik grupları şiddet kurbanları için sahne alacak. Gösteri saat 18.00'de son bulucak. Fyn adasındaki Odense şehrinde ise gösteri saat 14.00'de belediye meydanında başlayacak, kortej, vestergade, Kongensgade caddelerinden geçerek tekrar belediye meydanına geldikten sonra saat 16.00'da son bulacak. İstanbul'daki gösteri ise Türkiye saati ile 16.00'da taksim meydanında başlayacak. İstanbul'daki gösteride, Başbakanlığa bağlı, Yurtdışı Türkler ve Türk Cumhuriyetleri Daire Başkanlığının da hazır bulunacağı bildirildi.

YOUTUBE'DA CEM Aydın ANISINA

Danimarka ve Türkiye'de yapılacak gösterilere duyarlı olan herkesen katılması gerektiğini belirten Baba Haşim Aydın, "Aile dostlarımızın yardımı ile bir gösteri düzenledik. Ama gösteri sadece Cem için değil. Şiddet yoluyla hayatını kaybeden tüm kurbanlar için. Biz oğlumuzu kaybettik. Yürüyüşler, paneller, anma törenleri onu geri getirmeyecek ama bundan sonra bu tür olayların mümkün olduğu kadar yaşanmaması, katillerin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmeleri için duyarlı olan herkesi gösteriye katılmaya davet ediyoruz. Türk makamlarının da yurtdışında bu tür olaylarda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın haklarını daha iyi aramaları çağrısında bulunuyorum. Ayrıca vicdan sahibi görgü tanıklarının ortaya çıkıp polise bilgi vermelerini istiyorum. Bugün benim çocuğuma ise yarın onların çocuğuna olur. Bildiklerini gizlemesinlerödedi. Sosyal Demokrat eski Milletvekili Yıldız Akdoğan da yürüyüşün şiddete karşı el ele verme yürüyüşü olduğunu belirterek, tüm insanları yürüyüşe katılmaları çağrısında bulundu. Yıldız Akdoğan, öbu yürüyüş sadece Cem veya ailesi için değil. Şiddete karşı olan her kes için düzenlendi. Bu yürüyüşte şiddete karşı nasıl güçlü olduğumuzu nasıl kenetlendiğimizi göstermek zorundayız" dedi.

Cem Aydın'ın ağabeyi Doğu Aydın kardeşinin klibini, Youtube sitesine koydu. Klip, Cem'in küçüklük resimleri ile olaydan sonra medyada yer alan resim ve küpürlerden oluşuyor.

Danimarka'da şiddet yüzünden son 3 yılda Deniz Özgür Uzun, Olcay Ünay, Osman Nuri Doğan, Ekrem şahin, Cem Aydın gibi çok sıyada Türk genci hayatını kaybetti, çok sayıda Türk zenci de saldırıladdan ağır yaralı şekilde kurtularak hayatta kalabildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cem Aydın İçin 3 Büyük Şehirde 'Barış Yürüyüşü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement