Cenaze Töreni Olaysız Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Cenaze Töreni Olaysız Tamamlandı

Cenaze Töreni Olaysız Tamamlandı

Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenaze törenine Diyarbakır'da binlerce kişi katıldı.

17.01.2013 13:56  Güncelleme: 15:00

Fransa'nın başkenti Paris'teki Kürt Enformasyon Bürosu'nda 9 ocak günüt silahlı saldırıda öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'e Diyarbakır'da yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı cenaze töreni düzenlendi.

Olayların çıkmasından korkulan kritik tören olaysız sona erdi.

TÖRENDE NELER YAŞANDI?

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı kadınların cenazeleri, konvoy eşliğinde tören alanına getirildi.

Öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in cenazeleri, Bağlar ilçesinde bulunan özel bir hastanenin morgundan alınarak belediyeye ait cenaze araçlarına bindirildi. Cenaze araçları konvoy halinde Bağlar ilçesinden Batıkent Meydanı'na hareket etti. Cenaze törenine katılmak üzere toplanan ve aralarında BDP milletvekilleri de olan kalabalık, hastane çıkışından tören alanının yapılacağı bölgeye kadar konvoyu yaya olarak takip etti.

SAĞDUYU ANONSU

Cenaze töreni için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis helikopteri, güzergah boyunca uçuş yaptı. Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından sahada görevli tüm polis ekiplerine sağduyu anonsu yapıldı. Yapılan anonslarda tüm polis ekipleri uyarılarak, provokasyonlara fırsat verilmemesi istendi. Anonsta, yürüyüş ve törene katılan çocuk, yaşlı, kadın ve milletvekillerine karşı daha duyarlı olunması istendi.

Öte yandan, kentte, komşu il ve ilçelerde cenaze törenine katılacak esnaflar, iş yerlerini açmadı.

POLİS YOK, GÜVENLİĞİ BDP'LİLER SAĞLADI

Herhangi bir provokasyon olmasın diye polisin hiçbir güvenlik önlemi almadığı görüldü. Güvenliği BDP'liler sağladı.

AHMET TÜRK: BARIŞ HALKLARIN BİRBİRİNİ TANIMASIYLA OLUR

Törende bir konuşma yapan Ahmet Türk bugün gözlerin Diyarbakır üzerinde olduğunu belirterek, "Özgürlük mücadelesinin bedelleri çok büyük oluyor. Kim ne derse dersin Kürt halkı özgürlük ötesinde hiçbir şey kabul etmeyeceği kararını vermiştir." ifadelerini kullandı.

Bu ülkede her zaman barış ve hakların kardeşliğini istediklerini belirten Türk, barış taleplerini hiçbir zaman gündemden düşürmediklerini kaydetti. Türk, "Barış kardeşlik ve eşitlik için hep arayışlar içinde olduk. Hep barış mesajları verdik. Bugün çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugün herkes büyük bir hassasiyet beklemektedir. Üç yoldaşımız kaybetmemize rağmen barışı esas alan bir yaklaşımı halkımız esas almaktadır. Ancak ve ancak barış karşılıklı saygıyla oluşur. Barış halkların birbirini tanımasıyla oluşur. Barışta adalet ve eşitlik olmalıdır. Bütün dünya Diyarbakır'da barışa zarar gelmesin diyor. Biz bu duyguyla bugün şehitlerimizi uğurluyoruz. Barış için hassasiyetten bahsedenler Kandil'i bombalıyor. Bu nasıl bir hassasiyettir, nasıl bir barışseverliktir. Kürtleri boşa çıkarmaya çalışıp siyaset yapacaksın ayrıca Kürtlerin üzerine bomba yağdıracaksın. Bu hassasiyeti sizden de bekliyoruz. Türk halkına da sesleniyorum. Barıştan bahseden Başbakanınız Kürtlerin üzerine bomba yağdırıyor." diye konuştu.

TUĞLUK: O KURŞUNLAR BARIŞA, İMRALI GÖRÜŞMESİNE SIKILMIŞTIR

DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk da bu katliamı yapanları lanetlediklerini söyledi.

Tuğluk, şöyle konuştu: "O kurşunlar öszgürlük isteyen kadınlara, barışa ve İmralı'da yapılan görüşmelere sıkılmıştır. Onun arkasında kimlerin olduğu bellidir. Kürt sorunun çözümünü istemeyenlerdir. Biz o katilleri tanıyoruz iyi biliyoruz. Bugün üç kadının acısını yaşarken konuşmanın güç olduğunu belirten Tuğluk, " Onların özgürlük bayrağını sonuna kadar taşıyacağız. O bayrağı onurla gururla taşıyacağız, yere düşmeyecektir. Özgürlük mücadelesi büyük bedeller gerekiyor. Bunun çok acısını çektik ama yılmadık. Mücadelemiz özgürlüğümüz kazanıncaya kadar ne bahasına olursa olsun sonuna ka

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenaze Töreni Olaysız Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement