Cenaze Törenini İptal Ettiren Şüphe - Son Dakika
Güncel

Cenaze Törenini İptal Ettiren Şüphe

Cenaze Törenini İptal Ettiren Şüphe

Ölümüyle ilgili farklı iddialar ortaya atılan şehit er İsmail Akça'ya ikinci otopsi yapıldı.

03.12.2012 07:43  Güncelleme: 08:32

Kaza kurşunuyla şehit olduğu iddia edilen ancak ölümüyle ilgili bazı iddialar ortaya atılan şehit er İsmail Akça'ya ikinci otopsi yapıldı. Akça, 'Yetenek sizsiniz' yarışmasıyla tanınmıştı.

Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda topçu birliğinde vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla vurulup şehit olduğu belirtilen, televizyondaki 'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında tanınan 25 yaşındaki er İsmail Akça'ya İzmir'de ikinci kez otopsi yapıldı. Terhisine 61 gün kala şehit olan Akça için dün memleketi Kuşadası'nda planlanan cenaze töreni de iptal edildi.

EVE GELEN TELEFON İŞLERİ DEĞİŞTİRDİ

Önce kaza kurşunuyla kendini vurduğu, daha sonra bir arkadaşından gelen telefonda 'olayın kaza ya da intihar olmadığının' ileri sürülmesi üzerine, Akça'nın kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için ailesi yeniden otopsi yapılmasını istedi. Bu istek üzerine şehit er İsmail Akça'nın cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada şehidin naaşına ikinci otopsi yapıldı.

Cenaze töreni için Akça ailesinin evinin önünde toplananlara amca Hasan Akça, cenaze töreninin ertelendiğini söyledi. Kalabalığın dağılmasından sonra gazetecilerle konuşan Hasan Akça, TBMM İnsan Haklarını İnceme Komisyonu'nun 'Kışlada ölen asker sayısı, çatışmada ölenden fazla' yönündeki açıklamasını hatırlattı.

Askeri yetkililerin evde taziyede olduğu sırada baba Asım Akça'ya oğlunun bir arkadaşından telefon geldiğini, arayan kişinin "Ağabey oradaki komutanlara inanma, İsmail'i onlar bitirdi" sözlerine odadaki askerlerle diğer kişilerin şahit olduğunu belirten Hasan Akça, olayın aydınlatılması gerektiğini belirtti.

Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı'ndan, otopsi taleplerine yanıt verildiğini ifade eden amca Hasan Akça, şöyle devam etti:

"Ateş düştüğü yeri yakıyor. Vatan için savaştırdığımız çocuğumuzun intihar görüntüsü verilerek cenazesinin gönderilmesini hiçbir vicdan kabul etmez. Biz savcılığa ve emniyet müdürlüğüne gerekli müracaatlarımızı yaptık. Amacımız soru işaretlerini bitirmek."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cenaze Törenini İptal Ettiren Şüphe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement