Cenazeleri İade Edilen Filistinliler İçin Merasim - Son Dakika
Güncel

Cenazeleri İade Edilen Filistinliler İçin Merasim

Cenazeleri İade Edilen Filistinliler İçin Merasim
22.01.2014 18:50

İsrail saldırılarında hayatını kaybeden ve naaşları seneler sonra teslim edilen 2 Filistinli için cenaze merasimi düzenlendi.

İsrail'in 2002 ile 2004'te düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden ve naaşları dün akşam teslim edilen 2 Filistinli için Nablus kentinde cenaze merasimi düzenlendi.

Seneler sonra naaşları yakınlarına teslim edilen Fethi Cihad Umeyra ile Ata İbrahim Semahane'nin cenaze merasimine çok sayıda Filistinlinin yanı sıra Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı temsilen Nablus Valisi Cebrin el-Kubra, Yasama Meclisi üyeleri ve Filistinli grupların liderleri katıldı.

Kentteki Rufeydiye Devlet Hastanesi'nden alınan naaşlar, kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Umeyra, Baka el-Garbiyye'de 2002'de yaşanan çatışmalar sırasında, Semahane ise 2004'de İsrail ordusunun Tabus bölgesine yönelik saldırısında hayatını kaybetmiş, cesetleri ise ailelerine verilmemişti. Filistinliler, cenazelerin isim verilmeden numaralandırılıp defnedildiği için halk arasında "Rakamlar Mezarlığı" olarak adlandırılan yere gömülmüştü.

İsrail, Filistin yönetimiyle devam eden barış görüşmeleri çerçevesinde "iyi niyet adımı" olarak 36 Filistinlinin cesedini teslim edeceği duyurmuştu. Filistin tarafı, daha önce kimliği belirlenemeyen bazı cenazeleri teslim almayı reddetmiş, İsrail'deki insan hakları örgütleri de İsrail ordusunu, defnedilenlerin kimlik bilgilerini kayıt altına almaya önem vermemekle eleştirmişti. - Nablus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenazeleri İade Edilen Filistinliler İçin Merasim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement