Cenevre'de Yıldız Moran Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Cenevre'de Yıldız Moran Fotoğraf Sergisi Açıldı

Cenevre\'de Yıldız Moran Fotoğraf Sergisi Açıldı

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilki düzenlenen sergi, bu kez Cenevre'deki Heritage Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

11.04.2018 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosluğu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilki düzenlenen sergi, bu kez Cenevre'deki Heritage Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin tanıtım resepsiyonuna, 1995 yılında vefat eden Moran'ın oğlu Gün Arun ile Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Naci Koru, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu Mehmet Sait Uyanık ile çok sayıda Türk ve yabancı ziyaretçi katıldı.

'HAYATI ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİ'

Yıldız Moran'ın Türk fotoğrafçılığının gelmiş geçmiş en büyük değerlerinden biri olduğunu belirten Başkonsolos Uyanık, şunları söyledi: "O dönemin koşullarında son derece yalın, insancıl ve hayatın içinden bir bakış açısıyla sanat dünyamıza unutulmaz kareler kazandırmıştır. Moran, eserlerinde 1950'li yıllarda ülkemizin çeşitli yerlerinden insanları ve hayatı en doğal haliyle fotoğraflayarak ölümsüzleşmiştir. Özellikle Anadolu'daki insanlarımızın yaşamını anlattığı fotoğraflarında kimsenin görmediğini görmüş, çekmiş ve fotoğraf aracılığıyla insanlara yazmıştır."

Moran'ın oğlu Arun da serginin açılışında verdiği desteklerinden dolayı Başkonsolos Uyanık ve başkonsolosluk çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Cenevre'de Yıldız Moran Fotoğraf Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement