Cengiz Gökçel'in Ziyaret Ettiği Muz Üreticisi: "9 Lira Civarında Olan Muzu, 9 Liraya Satamıyoruz" - Son Dakika
Güncel

Cengiz Gökçel'in Ziyaret Ettiği Muz Üreticisi: "9 Lira Civarında Olan Muzu, 9 Liraya Satamıyoruz"

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’in, Mersin’de ziyaret ettiği muz üreticisi, “Maliyeti 9 lira civarında olan muzu, 9 liraya satamıyoruz. 15 gündür kesmeye gelecek olan tüccar gelip kesmiyor” dedi.

22.11.2022 12:56  Güncelleme: 13:02

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel'in, Mersin'de ziyaret ettiği muz üreticisi, "Maliyeti 9 lira civarında olan muzu, 9 liraya satamıyoruz. 15 gündür kesmeye gelecek olan tüccar gelip kesmiyor" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin'de muz üreticilerini ziyaret etti. Gökçel, ziyareti sırasında; "Muz serasındayız. Ülkemizde gerçekten tarımın her çeşidinde sıkıntı var, hayvancılıkta sıkıntı var. Özellikle girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu, çiftçilerin ürettiği ürünlerden para kazanamadığını sürekli gündeme taşıyoruz. Muz üreticisi gerçekten bin bir emekle, bin bir masrafla muzu üretiyor ama hasat ettiğinde masrafı karşılayacak ürünü satamıyor" dedi.

Muz üreticisi ise "Şimdi gübre en başta, yüzde 200'den fazla arttı geçen yıla göre. Mazot fiyatı zaten ortada, 25-26 lira bandında geziyor. İlaçların yanına hiç yaklaşamıyoruz. Allah'tan biyolojik mücadele yapıyoruz, oradan karımız var. Ama şu an maliyeti 9 lira civarında olan muzu, 9 liraya satamıyoruz. 15 gündür kesmeye gelecek olan tüccar gelip kesmiyor" diye konuştu.

"HEM ÇİFTÇİYİ BİTİRECEK POLİTİKA UYGULUYORLAR HEM DE 40 LİRADAN 9 LİRAYA ALDIKLARI MUZU SATIYORLAR"

Gökçel, muz üreticisinin sözleri üzerine; "Şu da bir gerçek, biz de gidiyoruz pazarda ithal muz diye etiket koyuyorlar, 40 liraya satıyorlar. Daha küçük muzları 15 liraya satıyorlar. Burada hem çiftçiyi bitirecek politika uyguluyorlar hem de 40 liradan, 9 liraya aldıkları muzu satıyorlar. Bu adil değil. Daha önceki zamanlarda da şu yorumu yaptık, muz üretimi artıyor, planlı bir üretim yapılmıyor. Bu çiftçimize, muz üreticimize ileride sıkıntı yaratacak dedik. Son yıllarda muz üretimi ülke ihtiyacının daha fazlasını üretir hale geldi. Muzun ihracatı da yok. Dolayısıyla bu üretime bir sınırlama getirilmesi de lazım" dedi.

Cengiz Gökçel\'in Ziyaret Ettiği Muz Üreticisi: "9 Lira Civarında Olan Muzu, 9 Liraya Satamıyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cengiz Gökçel'in Ziyaret Ettiği Muz Üreticisi: '9 Lira Civarında Olan Muzu, 9 Liraya Satamıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement