Cenin'de Öldürülen Filistinliler - Son Dakika
Güncel

Cenin'de Öldürülen Filistinliler

Hamas ve İslami Cihad Hareketi, İsrail askerlerinin 3 Filistinliyi öldürmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

22.03.2014 22:36

Gazze'de Hamas ve İslami Cihad Hareketi, İsrail askerlerinin 3 Filistinliyi öldürmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Beyt Lahiya'daki İzzeddin el-Kassam Camisi'nden başlayan yürüyüşe, yüzlerce hareket mensubu katıldı.

Batı Şeria'daki Filistin yönetimi ve İsrail ordusu aleyhinde sloganların atıldığı yürüyüşte Hamas ve İslami Cihad mensupları hayatını kaybeden Filistinlilerin fotoğraflarını taşıdı.

İslami Cihad Hareketi üst düzey yetkililerinden Halid el-Batş, Cibaliya Mülteci Kampı yakınlarında sona eren yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, "Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı, İsrail ile yürütülen barış müzakerelerini dondurmaya ve Batı Şeria'daki güvenlik güçlerinin, İsrail askerleriyle kurduğu koordinasyonunu da bir an önce durdurmaya çağırdı.

Hamas adına konuşan Halid Ebu Asker de İsrail'in yaptığının karşılıksız kalmayacağını belirterek, Filistin halkına "üçüncü İntifada" çağrısında bulundu.

Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin Mülteci Kampı'nda, bugün İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın önde gelen komutanlarından Hamza Ebu el- Heyca ve 2 Filistinli hayatını kaybetmişti. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cenin'de Öldürülen Filistinliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement