"Çevik Ol, Sonuç Al" Temasıyla Çevik İnovasyon İşlendi - Son Dakika
Güncel

"Çevik Ol, Sonuç Al" Temasıyla Çevik İnovasyon İşlendi

"Çevik Ol, Sonuç Al" Temasıyla Çevik İnovasyon İşlendi

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 'İcat Çıkar' sloganıyla geleneksel hale getirdiği TEB Akıl Fikir Buluşması'nda bu yıl "Çevik Ol, Sonuç Al" temasını işledi.

15.05.2015 14:29  Güncelleme: 14:30

Çevik İnovasyon Gurusu Langdon Morris'in de katıldığı etkinlikte, TEB Akıl Fikir Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), 8 yıldan bu yana inovasyonu ülke gündemine taşıdığı Akıl Fikir Yarışması "Çevik Ol, Sonuç Al" teması ile gerçekleşti. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş'ın ev sahipliğinde 15 Mayıs, Cuma günü gerçekleşleşen buluşmaya, dünyanın en önemli fikir önderi ve danışmanlarından biri olan "Çevik İnovasyon Gurusu" Langdon Morris de konuşmacı olarak katıldı.

Morris, Türkiye'nin dört bir yanından gelen birbirinden güzel fikir ve projelerin ödüllendirildiği etkinlikte, çevik inovasyon prensipleri, faydaları, önemi ve en iyi uygulama örneklerini izleyicilerle paylaştı.

TEB Akıl Fikir Buluşması'nın açılış konuşmasını yapan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Kurumumuzun DNA'sına işlediğimiz inovasyonu, ülke çapında da yaygınlaştırmak için 8 yıl önce çalışmalara başladık. Türkiye'de yeni yeni konuşulmaya başlayan "açık inovasyon" anlayışını ilk uygulayan kurumlardan biriyiz. Gerek müşterilerimiz gerekse üniversite öğrencilerinin de interaktif katılımlarıyla ülke çapında inovasyon konusunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz" dedi.

'Çevik Ol, Sonuç Al' ile yaratıcı fikirler hızla harekete geçiriyor

TEB Akıl Fikir Buluşması'nda her yıl inovasyon konusunu farklı temaları ele aldıklarını belirten Leblebici, "Yeniliklerin hızla yükseldiği, her sektörde rakiplerin birbirini an be an takip ettiği dinamik bir iş dünyasında yaşıyoruz. Geçmişte başarılı olan formüllerle işleri organize etmek artık mümkün değil. Rekabette var olma ve öne çıkma mücadelesi, şirketleri sürekli inovatif olmaya zorluyor. Bu dönemde şirketlerin daha hızlı ve esnek hareket etmeleri, organizasyon yapısı ve iş süreçlerini yalınlaştırmaları, yaratıcı fikirlerin en hızlı şekilde hayata geçeceği ortamı yaratmaları gerekiyor. Biz de bu yıl 'Çevik Ol, Sonuç Al' başlığı altında bir araya geldik. Çevik inovasyon hedefimiz ile birçok ürün ve hizmeti hayata geçirmeye devam ediyoruz. Dijital Bankacılık Platformumuz CEPTETEB'i bu yaklaşımla geliştirdik. TEB olarak, Türkiye'nin en kapsamlı Girişim Bankacılığı ile girişimcilerimizin iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak için finansal desteğin yanı sıra TEB Girişim Evi ve TEB Kuluçka Merkezi çatısı altında ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti sunuyoruz"

TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Nilsen Altıntaş yaptığı konuşmada, müşterileri için çevik inovasyon yapabilen, hızla müşteri ihtiyaçlarını anlayıp, adapte olabilen bir banka olmayı hedeflediklerini belirtti. Altıntaş, "Bu seneki TEB Akıl Fikir Buluşması'nı "Çevik Ol, Sonuç Al" teması ile gerçekleştirdik. İnovasyonu bir kurum kültürü haline getiren ve bunu çevresine yaymaya çalışan bir banka olarak, yenilikçi ve yaratıcı fikirleri, projeleri olan gençlerimize, müşterilerimize, teknolojik girişimcilerimize destek olarak, çalışanlarımıza fikirlerini hayata geçirmelerine olanak sağlayan platformları sunarak, onlara değer katmak için çalışıyoruz. Bu buluşma ile üzerimize düşenin bir kısmını TEB Akıl Fikir Buluşması ile yerine getirdiğimize inanıyorum." dedi.

Teknolojik Girişim Kategorisi'nde başvuru rekoru kırıldı

Nilsen Altıntaş yaptığı konuşmada, 2007 yılında başlattıkları TEB Akıl Fikir Yarışması ile parlak fikri olan ancak değerlendiremeyen gençlere fırsat sunmak istediklerini söyledi. Altıntaş, "TEB Akıl Fikir Yarışması ile gençlerimizin, müşterilerimizin ve girişimcilerimizin içindeki kıvılcımı ortaya çıkarmayı hedefledik. Bu yıl, 95 farklı ülkeden 186 bin ziyaretçi yarışmamıza katıldı ve toplam 13 bin 900 proje başvurusu alındı. Projelerin yüzde 49'u üniversite öğrencilerinden, yüzde 34'ü müşterilerimizden geldi. Başvurularını iki yıl önce almaya başladığımız Teknolojik Girişimci Kategorisi'ne ise 2.500'den fazla girişim fikri ile başvurularak bu alanda bir rekor kırıldı" dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de ve sektörde bir ilk olan Kurum içi Girişimcilik Programı'nı hayata geçirdiklerini belirten Altıntaş, program ile bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreterek, bu projeleri hayata geçirecek 'İç Girişimciler' yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Altıntaş konuşmasında şunları kaydetti: "Bu program için çok sayıda çalışanımız başvurdu ve çok farklı bir değerlendirme süreci ile programa devam edecek İç Girişimcilerimizi belirledik. Adaylar sadece TEB yöneticileri tarafından değil, girişim dünyasının önde gelen Melek Yatırımcıları tarafından da hem projeleri hem de girişimci yetenekleri ile değerlendirildi. Değerlendirme sonrasınra Şampiyon Kurumsal Girişimcilerimizin fikirlerini kar getiren işlere dönüştürmeleri için eğitimler ve mentorlukla geliştirerek girişimci kaslarını geliştiriyor, kurumsal bir ortamda projelerini bir girişimci gibi davranarak hayata geçirmelerini sağlayacak bir ortam sağlıyoruz. Diğer taraftan yönetim tarzımızı da bu ortamı sağlayabilmek adına değiştiriyor ve inovasyon gibi girişimciliği de DNA'mıza işlemeye çalışıyoruz. Kazanan iç girişimcilerimizi Amerikaya Silikon Vadisine göndererek oradaki girişimcilerle ve teknoloji devleriyle buluşturuyoruz."

Ödüller sahiplerini buldu

Yarışmanın jürisi; TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, TEB Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Cer, Pegasus Airlines Danışmanı Berrak Kutsoy, Endeavor Türkiye Genel Sekreteri Didem Altop, Mynet Kurucusu ve Galata Busines Angels Başkanı Emre Kurttepeli, Hazine Müsteşarlığı Daire Başkanı Hakan Ertürk, Onedio.com kurucusu Kaan Kayabalı, Takasbank Genel Müdürü Murat Ulus, Hürriyet Yazarı Sefer Levent, Sabah Yazarı Timur Sırt, ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Batum'dan oluştu.

8. Geleneksel TEB Akıl Fikir Yarışması Öğrenci-Yeni Mezun kategorisinde birinci olan Defne Ege Ozan - Ecem Alantuğ - Mustafa Doğa Doğan 20.000 TL ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu, ikinci Fatih Durmaz 10.000 TL ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu, üçüncüsü Eren Erdoğan ise 5.000 TL ödül ve Bahçeşehir Üniversitesi MBA Bursu ve tüm finalistlere iPad hediye edildi.

Müşteri kategorisinde birinci Hakan Gedikoğlu 20 bin TL ödülün yanı sıra Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros seyahati, ikinci Ibrahim Cem Sarı 10 bin TL, üçüncü Ömer Faruk Öztürk ise 5 bin TL ödülün sahibi olurken olurken; Jüri Özel Ödülü ise Güney Koreli katılımcı Jihye Kim'in oldu.

2015 yılında yeni açılan Teknolojik Girişim Kategorisi'nde Şahin İncik 10 bin TL, ikinci Sezen Gizem Gürel 5 bin TL, üçüncü Ömür Eselioğlu ise 5 bin TL ödül kazandı. Jüri Özel Ödülü Erdem Erikçi'ye giderken; Sosyal Sorumluluk Ödülü ise Emre Danacı - Erdi Yerebasmaz'ın oldu. Teknolojik Girişim Kategorisi'nde ilk beşe giren bütün finalistler, TEB Girişim Evi'ne katılım hakkı kazandı.

2014 yılında İnovasyonu bir adım öne taşımak amacıyla Türkiye'e bir ilki gerçekleştiren TEB'in Kurumiçi Girişimcilik Programı ödülleri de törende dağıtıldı. Programa 150'den fazla çalışan projeleri ile başvurdu; 40 yarı finalist iç girişimci adayı ve projesi belirlendi. Program ile yenilikçi ve bankanın geleceğini değiştirebilecek projeler üreterek hayata geçirebilecek 'İç Girişimciler' yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Çevik Ol, Sonuç Al' Temasıyla Çevik İnovasyon İşlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement