Ceyhan'da Kemik İliği İçin Kan Bağışı - Son Dakika
Güncel

Ceyhan'da Kemik İliği İçin Kan Bağışı

Ceyhan\'da Kemik İliği İçin Kan Bağışı

Ankara Üniversite Tıp Fakültesi Kemik İliği ve Kök Hücre Bölümü tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına Ceyhan Devlet Hastanesi'nden destek geldi.

12.04.2012 11:12

Ankara Üniversite Tıp Fakültesi Kemik İliği ve Kök Hücre Bölümü tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına Ceyhan Devlet Hastanesi'nden destek geldi.

Adana Çukurova Devlet Hastanesi ile birlikte yürütülen kampanya kapsamında Ceyhan Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmet Levent Başaran ilk kanı vererek hastane çalışanlarına örnek oldu. Ceyhan Devlet Hastanesi olarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Türkiye çapında düzenlediği kemik iliği ve kök hücre gönüllü kan bağışı kampanyasını Adana'da Çukurova Devlet Hastanesi ile birlikte yürüttüklerini belirten Başaran, "İlçe bazında bu çalışmaya ortak olan tek hastaneyiz. Öncelikle hastane personelleri olarak bizler, gönüllü kan bağışında bulunduk. Kan hastalığı olan çocuklarımızın tedavisi amacıyla kurulan kan bankasına yapacağımız kan bağışları, kemik iliği naklinde onlara uyum sağlayıp can verebilecekse ne mutlu bize" dedi.

Adana'ya ayrılan 3 bin kitin yarısını Ceyhan'da tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Başaran, "Hastanemizde görevli sağlık memuru arkadaşımız Mustafa Bülent Can'ın oğlu da lösemi hastası. Bu yüzden kendisi tüm çalışmalarımızı gönüllü olarak yürütüyor. Vatandaşlarımızın da desteğiyle ilimize ayrılan 3 bin kitin yarısını Ceyhan'da tamamlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Kampanyayı gönüllü olarak yürüten Ceyhan Devlet Hastanesi sağlık memurlarından Mustafa Bülent Can, 1,5 yıl önce 8 yaşındaki Deniz adlı

oğlunun lösemi olduğunu öğrendiklerinde adeta yıkıldıklarını ifade ederek, "Oğlumun tedavisi şu anda devam ediyor. Diğer çocukların bu hastalıkla daha iyi mücadele etmesi için Türkiye Kemik İliği Bankasına gönüllü donörler arıyoruz. Hastanemize verilecek olan 6 cc'lik bir kan bağışı ile sadece Türkiye'de değil dünya genelinde bir çocuğun hayatı kurtulabilir" dedi.

Vatandaşın bu konuda yeterli bilgi sahip olmadığını belirten Can, " Almanya'da 5 milyon donör bulunurken dünyada bu sayı 20 milyon civarındadır. Oysa 75 milyonluk ülkemizde bu sayı sadece 30 bin donördür. Çalışma kapsamında ilimize ayrılan bu sayıyı bir an önce tamamlayıp Ankara'ya ulaştırarak belki bir çocuğun hayatını kurtarmış olacağız. Vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Başhekim Başaran, Hastane Müdürü Macit Kaya, Başhemşire Ayşe Taymaz Yılmaz ve diğer personeller kan verdi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ceyhan'da Kemik İliği İçin Kan Bağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement