Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler

Erzurum'da bazı sivil toplum kuruluşları, Charlie Hebdo dergisi ile Cumhuriyet gazetesi hakkında, dini inançların suistimal edildiği gerekçesiyle suç duyurusu yaptı.

20.01.2015 16:33  Güncelleme: 16:50

Erzurum'da bazı sivil toplum kuruluşları, Paris'te yayınlanan Charlie Hebdo dergisi ile Cumhuriyet gazetesi hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Dünya Engelliler Gelişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burhanettin Yeşilyurt, derneklerinin genel merkeziyle Altı Nokta Körler Derneği Erzurum Şubesi, Diva-Sen Erzurum Şubesi ve Tüm Memur-Sen Konfederasyonu Erzurum Şubesi üyeleri adına Erzurum Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırıyı İslam ülkelerinin tasvip etmediğini vurgulayan Yeşilyurt, buna rağmen bu duyarlılığın görmezden gelinerek Hz. Muhammed'e hakarete devam edildiğini belirtti.

Yeşilyurt, Hz. Muhammed'e yapılan saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, "Paris'te yapılan yürüyüş, Batı'nın sahtekarlığını, adalet terazisinin eğriliğini gözler önüne sermiştir. Bosna Hersek'te, Afrika'da Ortadoğu'da, orta ve doğu Asya'da yapılan kıyım ve katliamlarla milyonlarca Müslüman'ın ölümüne kılını kıpırdatmayan Batı'nın Fransa'da öldürülen 12 kişi için dünyayı ayağa kaldırması, Batı'nın gerçek yüzünü bir kez daha göstermiştir" dedi.

Basın özgürlüğünün hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmediğini dile getiren Yeşilyurt, 1,5 milyar insanın kutsal değerlerine hakaret etmenin basın özgürlüğü olmayacağını savundu.

Yeşilyurt, Cumhuriyet gazetesini de kınadıklarını ve lanetlediklerini söyledi.

Avukat Mustafa Polat da Hz. Muhammed'e saygısızlık edildiği için gerekeni yapıp Charlie Hebdo dergisi ve Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Mahkemeler de Türk milleti adına karar veriyorlarsa yapılan bu yayınlar karşısında ceza verilmesi gerekmektedir. Bu yönde beklentimiz var. Cumhuriyet gazetesi Türkiye'yi çok zor durumda bırakmıştır. Avrupa Birliği'nin zaten Türkiye'yi almak gibi bir derdi yok, ellerine koz vermiş oldu. Şimdi diyecekler ki 'bu yapılan ifade özgürlüğüdür.' Dinimizce de terstir. Mahkemelerin bir ceza vermesi halinde Türkiye'nin eli çok zayıflayacaktır. Bu yönden de Cumhuriyet gazetesi kınanması gereken bir yayın yapmıştır. Hangi amaca hizmet ettiklerini sormak lazım. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının yapmaması gereken bir yayın yapmışlardır."

Gruptakiler, daha sonra Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçelerini sundu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement