Che Guevera'yı öldüren Bolivyalı asker yaşamını yitirdi! Ölümcül hastalığı varmış - Son Dakika
Güncel

Che Guevera'yı öldüren Bolivyalı asker yaşamını yitirdi! Ölümcül hastalığı varmış

Che Guevera\'yı öldüren Bolivyalı asker yaşamını yitirdi! Ölümcül hastalığı varmış

Bolivya'da 1967 yılında Ernesto Che Guevera'yı öldüren Bolivyalı asker Mario Teran Salazar 80 yaşında hayatını kaybetti. Ölümcül bir hastalığı olduğu belirtilen Salazar hakkında konuşan silah arkadaşı Salmon "Cesur bir adamdı" dedi.

11.03.2022 11:22  Güncelleme: 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolivya'da yerel basına yansıyan haberlere göre, Che Guevera'nın yakalandığı askeri operasyonu yöneten emekli General Gary Prado Salmon, Salazar'ın ölümcül bir hastalıktan muzdarip olduğunu ve ülkenin Santa Cruz eyaletinde bir süredir tedavi gördüğü hastanede öldüğünü doğruladı.

"CESUR BİR ADAMDI"

Salmon, ölen silah arkadaşı hakkında "Cesur bir adamdı. Onunla iletişim halindeydim. Onu en çok endişelendiren şey basının taciziydi, isminin gizli kalmasını istiyordu çünkü o sadece başkanlıktan gelen emri gönüllü bir şekilde yerine getirdi." ifadelerini kullandı.

Bolivya'da Che Guevera'yı öldüren asker hayatını kaybetti

CHE NE ZAMAN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ?

Arjantinli komünist gerilla Che Guevera, Bolivya'da ordunun ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) ortak operasyonu ile 9 Ekim 1967'de yakalanmış ve La Paz'a yaklaşık 800 kilometre uzaklıkta La Higuera kırsalındaki bir okulda infaz edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Che Guevera'yı öldüren Bolivyalı asker yaşamını yitirdi! Ölümcül hastalığı varmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Emir Emir: ABD ajanı,tıpkı günümüzdeki gibi barış,demokrasi,insan hakları yalanı söyleyerek ülkeleri ve halkları sömüren bir topluma hizmet eden kişi. 17 3 Yanıtla
  • mossi : keşke amerika temelli marsa gitse..dünya barış içinde yaşar yeminle 9 0 Yanıtla

Advertisement