CHEP'in iş modeli ile Türkiye'de 25 bin 365 adet ağaç kurtarıldı
CHEP'in iş modeli ile 2009 yılından bu yana 25 bin 365 adet ağaç kurtarıldı
Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı sürdürülebilir iş modeli ile daha yaşanılabilir yarınlar için çalışan tedarik zinciri devi CHEP, karlılığı artırırken gezegene verilen zararı da azaltıyor. CHEP, ekipmanlarının üretiminde kullanılan kerestelerin tamamını, Orman Sertifikasyonu Destekleme Programı (PEFC) ve Orman Koruma Konseyi (FSC) tarafından sürdürülebilir olduğu kanıtlanmış ormanlardan temin ediyor. Böylelikle CHEP, ürettiği yeni paletler için doğal kaynakların plansız bir şekilde tüketilmesini önlüyor. CHEP'in sürdürülebilir iş modelinin bir parçası olarak, paletlerin düzenli olarak incelenip onarılması onları daha uzun ömürlü yapıyor ve bu sayede yeni palet üretme ihtiyacı ve doğal kaynak tüketimi de azalmış oluyor. 2009 yılından beri CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları sayesinde Türkiye'de 25 bin 365 adet ağaç kurtarıldı.
CHEP iş ortaklarının ahşap tüketimlerini azaltıyor
CHEP ekipmanlarını kiralayarak yeniden kullanmayı tercih eden iş ortakları hem ahşap tüketimlerini hem CO2 emisyonlarını azaltarak dünyaya katkı sağlıyor. 2009 yılından beri CHEP'in iş modeli sayesinde Türkiye'de 2 bin 484 ton atık oluşumu engellendi, 25 bin 365 adet ağaç kurtarıldı ve karbon emisyonu 30 bin 492 ton azaldı.
2020 yılında sıfır israf, sıfır orman tahribi, sıfır karbon emisyonu hedefi için çalışmalarını sürdüren CHEP; sürdürülebilir ormanların oluşturulması, uzun ömürlü ahşap paletlerde kullanılan kerestelerin bu ormanlardan temini, ihtiyaca göre şekillendirilen havuzlama ve taşımacılık sistemleri ile bu amacına her geçen gün yaklaşıyor.
Son Dakika › Güncel › Chep Doğal Kaynakların Plansızca Tüketilmesini Önlüyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?