CHP Astsubaylar İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP Astsubaylar İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP Astsubaylar İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, "Astsubayların ekonomik ve sosyal sorunlarının tespit edilmesi ve sorunların çözümü için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla bir Meclis...

21.05.2013 17:01

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, "Astsubayların ekonomik ve sosyal sorunlarının tespit edilmesi ve sorunların çözümü için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla bir Meclis araştırması açılması için önerge verdiCHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, "Astsubayların ekonomik ve sosyal sorunlarının tespit edilmesi ve sorunların çözümü için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi" amacıyla bir Meclis araştırması açılması için önerge verdi.

Tanrıkulu ve Soydan'ın da aralarında bulunduğu CHP'li milletvekillerinin verdiği önergenin gerekçesinde, "Türk silahlı kuvvetlerinin çeşitli kısımlarında görev yapan 47 Astsubay son üç yıl içerisinde çeşitli sorunlardan dolayı intihar etmiştir. Astsubayların kurum içerisindeki ekonomik, sosyal ve kuruma aidiyet sorunları her geçen gün artmaktadır. Daha önce maaşı TSK içinde bir yarbaya eşit olan kıdemli başçavuşlar, subaylara yönelik yapılan ancak astsubaylara yansıtılmayan düzenlemeler nedeniyle şu anda ancak yüzbaşı rütbesindeki subay kadar maaş alabilmektedirler" denilerek şöyle devam edildi:

"Devlet Memuru statüsünde olmalarına rağmen astsubaylar, 1'inci derecenin 4. kademesine yükselmeleri sağlandı fakat 1/4'ünü alan devlet memurlarında maaş farkı 400 ila 500 TL'yi bulurken, bu dereceye yükselen astsubaylardaki fark ancak 10 TL civarında kalması ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Astsubaylar, yarbay ve üst rütbeli personele hem çalışırken hem de emeklilik durumlarında maaşları ile birlikte ödenen makam, temsil ve görev tazminatından yararlanamamaktadır. Kurum içerisinde ast-üst arasındaki keyfi ceza uygulamaları. Yani komutan inisiyatifindeki cezalar çalışanları huzursuz etmektedir.

TSK içindeki subay ve astsubaylara sağlanan sosyal imkanlardaki büyük uçurum, astsubayları rahatsız etmektedir.

Özellikle sağlık kuruluşu, orduevi, kamp ve sosyal tesislerde uygulanan ayrıcalıklar ve farklılıklar kurum içerisinde kaynaşma ve dayanışma yerine ayrışmalara ve farklılaşmalara neden olmaktadır. Savaşta ve barışta omuz omuza çalışan, mücadele veren ve bir aile olan tüm silahlı kuvvetler mensuplarının, gerek görev yaparken gerekse emeklilik günlerinde sağlanan özlük ve sosyal haklarının yeniden gözden geçirilerek haksızlık ve adaletsizliklerin giderilmesi önem arz etmektedir.

Bu nedenle; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapan yaklaşık 100 bin Astsubayın ekonomik ve sosyal sorunlarının tespit edilmesi ve sorunların çözümü için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını ihtiyaç bulunmaktadır." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Astsubaylar İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement