CHP'li Erdemir: Davutoğlu'nun IŞİD Konusunda Kafası Karışık - Son Dakika
Güncel

CHP'li Erdemir: Davutoğlu'nun IŞİD Konusunda Kafası Karışık

CHP\'li Erdemir: Davutoğlu\'nun IŞİD Konusunda Kafası Karışık

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD konusunda kafa karışıklığı yaşadığını ileri sürdü.

12.09.2014 13:19  Güncelleme: 15:19

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, "Bugün IŞİD saflarında savaşan en az bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunmaktadır. Buna karşın hükümetin IŞİD karşıtı koalisyona destek amacıyla herhangi bir personel görevlendirmesi yapıp yapmayacağı belli değil. Bu mücadelede Türkiye insan kaynağı noktasında IŞİD karşıtı koalisyonun değil, IŞİD'in yanında olduğu bir mücadele algısını vermektedir" dedi.

Erdemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında bugünün 1980 askeri darbesinin 34. yıldönümü olduğunu hatırlattı.

İstanbul Hukuk Fakültesi'nin 1982 yılında darbenin mimarlarından Kenan Evren'e fahri doktora verdiğini, aynı üniversitenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da bu ünvanı verdiğini ifade eden ve buna ilişkin fotoğraflar gösteren Erdemir, "Gün gelecek bu fotoğraf da tıpkı diğer fotoğraf gibi halkımızdan ve dünya kamuoyundan layık olduğu muameleyi görecektir" dedi. Erdemir, bu yaklaşımın Türkiye'nin önemli eğitim kurumlarından biri olan üniversite için de talihsiz bir rastlantı olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ankara'ya yaptığı ziyarete ve Türkiye'nin IŞİD konsundaki tavrına da değinen Erdemir, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun IŞİD konusunda kafa karışıklığı yaşadığını ileri sürdü.

Erdemir, şunları kaydetti:

"Dünya kamuoyu Türkiye'nin IŞİD noktasından nerede durduğunu merak etmekte, anlamaya çalışmaktadır. Bugün IŞİD saflarında savaşan en az bin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bulunmaktadır. Buna karşın hükümetin IŞİD karşıtı koalisyona destek amacıyla herhangi bir personel görevlendirmesi yapıp yapmayacağı belli değil. Bu mücadelede Türkiye insan kaynağı noktasında IŞİD karşıtı koalisyonun değil, IŞİD'in yanında olduğu bir mücadele algısını vermektedir.

Musul başkonsolosumuzun da aralarında bulunduğu 49 vatandaşımız için endişeli bekleyişimiz sürmektedir. Kendilerinin bir an önce serbest bırakılmasını ve ailelerine kavuşmalarını diliyoruz. Dünya kamuoyundaki algı odur ki rehin alınan yalnızca vatandaşlarımız değil, aynı zamanda AKP hükümetinin terörle, IŞİD terörü ve vahşetiyle mücadele kararlılığı ve iradesidir. "

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'li Erdemir: Davutoğlu'nun IŞİD Konusunda Kafası Karışık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement