CHP 1. Olağanüstü Gençlik Kolları Kurultayında İrfan İnanç Yıldız 208 oyla Genel Başkanlığa seçildi.
CHP 1. Olağanüstü Gençlik Kolları Kurultayı CHP Genel Merkezi'nde yapıldı. Kurultayda, genel başkanlık görevini yürüten Emre Doğan ve eski genel başkan İrfan İnanç Yıldız olmak üzere iki aday yarıştı. Toplam 380 oyun kullanıldığı kurultayda 1 oy geçersiz sayıldı. İrfan İnanç Yıldız, geçerli 379 oyun 208'ini alarak CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'na seçildi. Emre Doğan ise 171 oyda kaldı.
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı'na seçilen Yıldız, teşekkür konuşmasında, kısa bir aradan sonra yeniden genel başkanlığa seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Emre Doğan ise, siyasetin parti içinde tatlı bir rekabet, dışında ise mücadele anlamına geldiğini söyleyerek, bundan sonra partinin başarısı için yeni genel başkan ile ortak bir mücadele vereceklerini vurguladı.
Öte yandan sonuçların açıklanmasının ardından, kurultay salonunda delegeler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı. - Ankara
Son Dakika › Güncel › Chp'de Gençlik Kolları Genel Başkanı Yıldız Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.