
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu yazılı açıklamasında, tahliyelerin reddinin Meclis ve halk iradesini bir kez daha zedelediğini ifade ederek, " Anayasa Mahkemesi'nin uzun tutukluluk süresine gözeterek verdiği emsal karara rağmen Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin milletvekilleri hakkında böyle bir hükme varması, mahkemenin tarafgirliğini de bir kez daha ortaya koymuştur" dedi.
"AK PARTİ İKTİDARI TARAFINDAN REDDEDİLDİ"
Yargıçların kanunu yorumlama biçimleri arasındaki tezatları gidermek bakımından kanun metinlerinin olabildiğince net oluşturulması, uzun tutukluluk sürelerinin yarattığı sorunun çözümlenmesi amacıyla Meclis'te CHP tarafından yürütülen tüm çabaların da bizzat AK Parti iktidarı tarafından reddedildiğini belirten Tanrıkuku, şöyle devam etti:
"MİLLETVEKİLLERİ CEZAEVİNDE OLDUĞU SÜRECE MECLİS İRADESİ ZEDELENECEKTİR"
"Dolayısıyla AKP, bugün verilmiş olan karara ortaktır. Tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemeleri tamamen siyasi bir karardır. Ayrıca milletvekilleri dışında da uzun tutukluluk rejimi dolayısıyla hapiste tutulan binlerce yurttaşın sorununu çözmek için harekete geçmemek, çözümsüzlükte, anti-demokratik uygulamalarda ısrardır.
Milletvekilleri cezaevlerinde tutuldukları müddetçe Meclis iradesi de zedelenmeye devam edilecektir. Bu kapsamda sorunun çözümü için bir kez daha hükümeti göreve davet ediyorum."
Son Dakika › Güncel › CHP'den BDP'li Vekillerin Tahliyesinin Reddedilmesine Tepki - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.