CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bartın'da - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bartın'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bartın\'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin, "Dün, Erdoğan ailesiyle ilgili yolsuzluk ve hırsızlık belgelerinin konuşulduğu, tartışmaya açıldığı sırada milletvekilleri geliyor, sanki Erdoğan ailesinin fedaisi gibi bizim genel başkan yardımcımıza bir kere değil, birkaç kere yumruk atıyor.

24.01.2014 18:05

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, TBMM Genel Kurulu'ndaki kavgaya ilişkin, "Dün, Erdoğan ailesiyle ilgili yolsuzluk ve hırsızlık belgelerinin konuşulduğu, tartışmaya açıldığı sırada milletvekilleri geliyor, sanki Erdoğan ailesinin fedaisi gibi bizim genel başkan yardımcımıza bir kere değil, birkaç kere yumruk atıyor. Bu, son derece utanç verici bir şey, kınıyorum" dedi.

Oran, partisinin Bartın'daki seçim bürosunda gazetecilere yaptığı açıklamada, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın yaralandığı kavganın partilerinin milletvekillerince protesto edileceğini belirterek, gerekli cevabın kanunlar ve kurallar çerçevesinde verileceğini söyledi.

Parlamentoda, "Egemenlik, kayıtsız, şartsız milletindir" yazdığını ve yasama faaliyetlerinde bulunan milletvekillerinin hangi partiden olurlarsa olsun, milletin çıkarları, halkın geleceği için hizmet etmeleri, sorunlara çözüm üretmeleri gerektiğini anlatan Oran, şöyle konuştu:

"Fakat baktığınız zaman iktidar milletvekilleri ve özellikle bu dönemde milletin değil, Başbakan Erdoğan'ın emrindeler. Yani, millete değil, Erdoğan'a hizmet ediyorlar. O'nun çıkarları ve menfaatleri için oradalar. Bu, son derece acı. Hatta bırakın Erdoğan'ı, ailesinin de fedailiğine soyunmuşlar. Dün, Erdoğan ailesiyle ilgili yolsuzluk ve hırsızlık belgelerinin konuşulduğu, tartışmaya açıldığı sırada milletvekilleri geliyor, sanki Erdoğan ailesinin fedaisi gibi bizim genel başkan yardımcımıza bir kere değil, birkaç kere yumruk atıyor. Bu, son derece utanç verici bir şey, kınıyorum."

Oran, "ülkenin kötü bir şekilde yönetildiğini, ekonomiden dış politikaya, ulusal güvenlikten terörle mücadeleye, demokrasiden hukukun tarafsızlığına kadar her alanda ülkenin döküldüğünü" savunarak, ekonomiyle ilgili de büyük bir krizin eşiğine gelindiğini söyledi.

Bütün uluslararası kuruluşların Türkiye'nin notunu düşürdüklerini ifade eden Oran, iktidarın şu anda dövizi kontrol edemediğini kaydetti.

Faizler ve enflasyon artık çift hanelerde olduğunu dile getiren Oran, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hiçbir tahmin tutmuyor. Bütün bunların faturasını, günahsız olan halkımız hayat pahalılığıyla borçlarını ödeyememekle ödüyor. Erdoğan dış politikada artık tamamen ne yaptığını bilemez halde. Bu hafta Brüksel'deydi. Telefonlarımız susmadı. Oradaki parlamenterler 'Erdoğan Brüksel'de demokrat görünüyor ama Türkiye'de diktatör gibi davranıyor' diyorlar. Erdoğan, orada 'yargı bağımsızlığını doğrudur. HSYK yeniden gözden geçmelidir, hukuk tarafsız olmalı' diyor. Ama aynı gün burada bir sürü hakim ve savcının görev yerlerini değiştiriyor. Böyle bir hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı diye bir şey olamaz."

Oran, iktidarın, "yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları yok edeceğini" belirttiğini ancak ülkede tarihin en büyük yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvetinin görüldüğünü iddia ederek, "Başbakanın, orada bir gün bile durmaması lazım. 4 tane bakanın istifa etmesi asla yeterli değildir. Onların fezlekelerinin biran evvel gelmesi lazım. Orda da ayrımcılık yapılıyor. Bizlerle ilgili fezleke 24 saat içinde meclise geliyor, bakanlarla ilgili fezleke '3 ay sonra meclise gelecek' deniliyor. Böyle bir şey kabul edilemez. Yolsuzluğa bulaşmış, çürümüş, kokmuş bir iktidar var. Türkiye'yi yasaklar ülkesi yapmış bir iktidar var. 20 milyon insan şu anda yoksulluk sınırının altında. Bu, çok büyük bir ayıp. Bu ülkede her şeye zulüm uyguluyorlar. Hükümet hem mecliste, hem sokakta zulüm uyguluyor. Hem 3 Y'yi uyguluyorlar, bir de bunun üzerine '3 Z'yi koydu. Zulüm var, zam var, zindan var. Eğer seni beğenmiyorsa zindana atıyor, baskı yapıyor, zulüm yapıyor" diye konuştu.

- "64 gün sonra Türkiye'de yepyeni bir siyasi harita olacak"

Son anketlere iktidar partisinin oyunun yüzde 37'lerde olduğunu ve partilerinin oyunun da yüzde 30'ların üzerine çıktığını belirten Oran, yerel seçimlerde yüzde 30'larda iktidar partisini geçeceklerini ifade etti.

"CHP olarak bu ülkeyi çetelerin eline asla bırakmayacağız" diyen Oran, "64 gün sonra Türkiye'de yepyeni bir siyasi harita olacak ve Türkiye bu çetelerden, yolsuzluğa, hırsızlığa, rüşvete bulaşmış, bu haksız, hukuksuz siyaseti silah olarak kullanan Adalet ve Kalkınma Partisi'nden kurtulacak. Biz birlik içerisinde, varlık içerisinde, özgür bir biçimde yaşanabilecek bir Türkiye vaat ediyoruz. 90 yıldır bu ülkenin sigortası olan Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, laikliğin, sosyal hukuk devletinin sigortasıdır" ifadesini kullandı.

CHP Bartın Belediye Başkan adayı Rıza Yalçınkaya, İl Başkanı Selim Karakaş, Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan'ın da katıldığı toplantıda Oran, partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bartın'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement