CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Öcalan'la Görüşmem - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Öcalan'la Görüşmem

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İktidar olursanız, karşı tarafta, masanın bir tarafında Abdullah Öcalan var. Siz bu masaya oturur musunuz" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi.

26.03.2015 20:24  Güncelleme: 23:50

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı programda "İktidar olursanız, karşı tarafta, masanın bir tarafında Abdullah Öcalan var. Siz bu masaya oturur musunuz" sorusuna, "Hayır" karşılığını verdi. "Peki nasıl çözeceksiniz" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Gayet basit. Meşru organ yok mudur muhatap alacağınız? Halkın seçtiği milletvekilleri yok mu? Var" dedi.

5N 1K'YA KATILDI

Kılıçdaroğlu'nun gündeme ilişkin soruları yanıtladığı, gece saatlerinde gösterilecek "5N 1K programı"nın bir bölümü, Kanal D Haber'de yayımlandı.

KEMAL DERVİŞ'LE ORTAK ÇALIŞMA

"Eski Bakan Kemal Derviş ile ne görüştünüz" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Bir randevumuz oldu. Düşünce alışverişi oldu, çok verimli bir toplantıydı. Kendisi partimizin üyesi, 'sıcak siyasete girmek istemiyorum, sosyal demokrat bir iktidar olursa, ben gelir seve seve görev yaparım' dedi" yanıtını verdi.

"YÜZDE 35 ŞAHSİ BAŞARI ÇITASI"

"CHP eğer seçimlerde kazanırsa Derviş görev mi alacak" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Evet, görev alacak" karşılığını verdi. "7 Haziran seçimlerinde, şahsi başarı yüzdeniz nedir" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim düşündüğüm hedef, bu seçimlerde yüzde 35 çıtasını yakalamaktır. Yakalayamazsanız, yakalayamıyorsunuz, siyasette bedel ödemek var" dedi. "Bedel öderim diyor musunuz" sorusunu, Kılıçdaroğlu, "Niçin ödemeyelim?" diye yanıtladı.

"HALKIN YÜZDE YÜZ GÜVENMESİ İÇİN NOTERE GİTTİM"

"Emekliye ikramiye sözü için neden notere gittiniz" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, halkın yüzde 100 güvenmesi için notere gittiğini kaydetti.

"BİZİM DENGELERİMİZ BOZULMAZ"

"Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ikramiyeye ilişkin 'kimin cebinden veriyorsun" sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Devlet bütçesinden alacağız, iki maaş... Bu parayı çok görüyorlar emekliye. Emekli zaten ne alıyor ki? 'İki maaş ikramiye verdiğimizde dengeler bozulacakmış' bizim dengelerimiz bozulmaz" ifadesini kullandı.

İŞ ADAMLARIYLA GİZLİ GÖRÜŞME

"Güneydoğulu iş adamlarıyla gizli gizli mi buluştunuz? Neden" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "Evet, talep onlardan geldi. Medyaya açık bölümde bir iş adamının gerçek görüşünü dile getirmesi çok zor" yanıtını verdi.

"ERDOĞAN ZATEN BAŞKAN OLAMAZ Kİ"

Yüzde 10 seçim barajının ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'Seni başkan yaptırmayacağız' sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Erdoğan zaten başkan olamaz ki. 400 milletvekili çıkaramaz" ifadesini kullandı. "HDP barajı aşamazsa da çıkaramaz mı" sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, "Yine çıkaramaz, kişiye göre rejim değişmez" dedi.

"HDP'NİN BARAJI AŞMASINI İSTERİZ"

"HDP yüzde 10 barajını aşmazsa ne olur" sorusuna karşılık Kılıçdaroğlu, "Aşmasını isteriz. Yüzde 10 seçim barajı milli irade hırsızlığına yol açıyor. Demokrasiyi savunuyorsak o kişilerin, o siyasal partinin de haklarını savunmalıyız" değerlendirmesini yaptı.

"İKİ TARAF DA BİRBİRİNE GÜVENMİYOR"

Kılıçdaroğlu, "Çözüm Süreci'ne ilişkin Dolmabahçe'de okunan 10 maddeyi destekliyor musunuz" sorusuna da şu yanıtı verdi:

"10 maddeye baktığınızda 'demokrasi, özgürlük, kadınlara eşitlik' diyor. Bunlara kim itiraz edebilir ki? Bu kadar temel bir sorunu çözmek için eğer siz adım atıyorsanız samimi ve dürüst olacaksınız. Nasıl kazık atarım diye bir beklenti yaratmayacaksınız. Sorun şu: İki taraf var doğru, iki taraf da birbirine güvenmiyor."

"ÇÖZÜMÜN YERİ PARLAMENTO"

Sunucunun, "Milletvekilleri, 'bunu Öcalan bilir' diyor" demesine karşı Kılıçdaroğlu, "Gitsin, konuşsun, beni ilgilendirmez. Bu sorunun çözüm yeri Parlamento'dur en baştan beri söyledik" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Öcalan\'la Görüşmem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Öcalan'la Görüşmem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (37)

  • İmanlı kürt: Kemal amca sen oyunu kullanacanmı hiç zan etmiyorum iktidar olacağınıda zan etmiyorum 10 19 Yanıtla
  • mahoni jack: sen daha ölmedin mi be Kemal ?? 6 18 Yanıtla
  • Uçtuuuuuuu: Kaptan pilotunuz kemal konuşyur kemerlerinizi bağlayın. Birazdan. Türkiye yi uçuracam. Ehliyetimi evde unutmuşum haaaaaaaaaaaaaaaaa 14 8 Yanıtla
  • JANA DILA: GECE GECE BENİ ÇOK GÜLDÜRDÜN... PKK DENİLİNCE AKLINIZA NE GELİYOR... TERÖRİST.. AMA YANILIYORSUNUZ.. PKK DEVLETİN İNKAR ZULÜM İŞKENCE ASİMİLASYON POLİTİKALARIYLA VAR OLDU... KİMSE DURUP DURURKEN EVİNİ AİLESİNİ BIRAKIP DAĞ YOLUNU TUTMAZ... ŞİMDİ DEVLET KÜRTLERE BU KADAR YANLIŞ YAPMIŞKEN BU YANLIŞLARDAN DÖNMEK İÇİN İLK ADIMI KENDİSİ ATMALI SONRA PKK YE SİLAH BIRAK DEMELİ... İKTİDARDA HANGİ PARTİ VARSA KANDİL İLE MASAYA OTURACAK... KEMAL BEY SEN İKTİDAR OLURSAN ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPACAKSIN İSTEMESENDE ÜLKENİN SELAMETİ İÇİN... YOK BENDE ERDOĞAN GİBİ YAN ÇİZECEM DİYORSAN O ZAMAN PKK Yİ SUÇLAMAYIN... ERDOĞANDA SENDE BAHÇELİDE SAMİMİ DEĞİLSİNİZ VE İKİ MİLLETİDE TEMSİL ETMİYORSUNUZ DÜNYA ALEM BİLİYOR... 10 11 Yanıtla
  • Amed : Ulan zaten Sayın Öcalan seni kabul edermi peki dörtgöz :):) 4 15 Yanıtla
  • adil: bunu bütün içtenlimle sölüyorm , , baydın artık , bi kaybol da demokrasi nefes alsın. . daraldı kaldı. . 5 13 Yanıtla
  • çççç: o zaman bay bay 7 8 Yanıtla
  • Serdar: Kemal bey apo senle bi kere oturmaz k bakma.dünyada o kadar lider gördüm senin gibi kukla lider görmedim inan 6 9 Yanıtla
  • portakal: hep chp ye oy verdım bu sefer akp dıyecem 4 11 Yanıtla
  • TÜRKÜM: Iktidar asla olmaz ki oryantal kemal 6 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement