CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

"Hep bilirdik.

08.12.2014 13:44

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Hep bilirdik. Para çalınırdı, kamunun olanakları talan edilirdi. Ancak rey organize nasıl çalınır bugün tanık oldum. ve organize rey çalanların nasıl ödüllendirildiğini de buradan gördüm. Bu mücadelemiz sadece Kağıthane, İstanbul Adliyesi ile sınırlı kalmayacak, sonuna kadar devam edecek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğiz" dedi.

Tekin, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde "2014 yerel seçimlerinde Kağıthane'de bazı tutanaklarda tahrifat yapıldığını, elle düzeltmelerin bulunduğu, oy hırsızlığı olduğu" iddiasıyla açılan davanın duruşmasını izledi, ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

Duruşmada tanık ve sanıkları dinlerken bir siyasetçi olarak utandığını dile getiren Tekin, "Evet hep bilirdik. Para çalınırdı, kamunun olanakları talan edilirdi. Ancak rey organize nasıl çalınır bugün tanık oldum. ve organize rey çalanların nasıl ödüllendirildiğini de buradan gördüm. Bu mücadelemiz sadece Kağıthane, İstanbul Adliyesi ile sınırlı kalmayacak, sonuna kadar devam edecek, AİHM'e kadar gideceğiz" diye konuştu.

Tekin, böylesine rezaletin diğer ülkelerde görülmesinin mümkün olmadığını kaydederek, insanların hala tutuklanmadığını, 2015 seçimlerinin nasıl olacağının düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Kağıthane'de bütün sandıklara sahip çıkıldığını belirten Tekin, "Tutanaklar tutulmuş, trafolara girmiş. Trafolardan hangi kedicikler değiştirmişse hepsini değiştirmiş. Bu nasıl kabul edilir? Böyle bir rezalet olabilir mi? Bunu sonuna kadar götüreceğiz, gerekirse AİHM'e taşıyacağız. En azından önümüzdeki dönemde vatandaşlarımız rahatça oy kullanabilsin" dedi.

Tekin, Kağıthane'de teşkilatları olduğunu ve haklarını savunabildiklerini ancak Anadolu'nun herhangi bir ücra köşesinde kullanılan oyların düşünülmesi gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ciğeri kediye teslim etmişiz. Kedi sadece trafolara girmiyor. Orada 70, 90 yaşında, sedyelerle oy kullandılar. O oylara el uzatanların Allah belasını versin diyorum. Hangi siyasi parti olursa olsun. Görüyoruz ki yargıdan sonuç alamıyoruz. Bundan sonra Allah'a havale edeceğiz, başka yolumuz da yok. AİHM'de bir sonuç alacağız. Ondan hiç tereddüdüm yok. Ülkede her türlü hırsızlık, yolsuzluk suç olmaktan çıktı. Sadece ve sadece düşünmeyeceksiniz. Düşünmenin ötesinde hepsi suç olmaktan çıktı."

Öztürk: "29 dava devam ediyor"

CHP Kağıthane İlçe Başkanı Zeynel Öztürk de bugün aynı zamanda avukat mesleğiyle basının karşısına çıktığına işaret ederek, en başta 57 sandık sonucuna itiraz etiklerini, bunlardan 36'sını İlçe Seçim Kurulu'nun, daha sonraki itirazları sonucu 15'ini de İl Seçim Kurulu'nun kabul ettiğini dile getirdi. Öztürk, şu anda 29 davanın devam ettiğini ifade etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement