Chp, İçişleri Bakanı'na "Mit Görevlilerinin Arama Yaptırmak İstemedikleri Doğru Mu?" Diye Sordu - Son Dakika
Güncel

Chp, İçişleri Bakanı'na "Mit Görevlilerinin Arama Yaptırmak İstemedikleri Doğru Mu?" Diye Sordu

Chp, İçişleri Bakanı\'na "Mit Görevlilerinin Arama Yaptırmak İstemedikleri Doğru Mu?" Diye Sordu

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Kırıkhan'da durdurulan TIR'ı MİT görevlilerinin arama yaptırmak istemediklerinin doğru olup olmadığını sordu.

02.01.2014 14:44

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, Kırıkhan'da durdurulan TIR'ı MİT görevlilerinin arama yaptırmak istemediklerinin doğru olup olmadığını sordu.

Ediboğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"TIR'da silahların bulunduğu iddiası ile yetki açısından bilgi verilen Adana Özel Yetkili Mahkemesi Savcısı, gelişme üzerine Kırıkhan'a gelerek, aracın aranmasını isterken, Hatay Valiliği ile MİT görevlilerinin arama yaptırmak istemedikleri doğru mudur?

Araçta bulunduğu belirtilen MİT görevlilerinin gözaltına alınmasının Başbakanlık iznine bağlı olması nedeniyle gözaltına alınamadığı iddiası doğru mudur? Bunun üzerine iki yetki arasında kalan Jandarma yetkililerinin ise yazılı emir istediği doğru mudur?

Tartışma ve yetki kavgasının yaklaşık iki buçuk saat sürdüğü, bunun üzerine Hatay Valisi imzasıyla Kırıkhan Kaymakamlığı aracılığı ile gelen yazılı emirde 'aracın aranmaması' talimatının verildiği doğru mudur? Savcılık ve Hatay Valiliği arasında kalan Kırıkhan Jandarma Komutanı'nın ise Hatay Valisi'nin yazılı emri üzerine ihbar işlemini durdurduğu ve aracın aramasını yapmadan askerleri bölgeden çektiği iddiası doğru mudur? İhbar üzerine başlatılan işlemde aracın Hatay Valiliği'nin yazılı emriyle aranmaması hem Jandarma Komutanı hem de Adana Özel yetkili Savcı'sı tarafından tutanak altına alınmış mıdır? Silah taşıdığı iddia edilen ve Reyhanlı'dan geldiği bilinen TIR'ın yeniden

Reyhanlı'ya döndüğü doğru mudur? Doğru ise, TIR'da olduğu iddia edilen çok sayıda silah, mühimmat ve füze başlığı Suriye'li muhaliflere mi götürülüyordu?

MİT ve Hatay Valiliği denetiminde Suriye'ye gönderildiği iddia edilen mühimmat ve füze başlıkları resmi tutanaklar arasına girmiş ise, bu tutanak kayıtları Türkiye'nin başını ağrıtmaz mı?

Tüm bu konular ile ilgili kamuoyunu aydınlatmayı düşünüyor musunuz?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp, İçişleri Bakanı'na 'Mit Görevlilerinin Arama Yaptırmak İstemedikleri Doğru Mu?' Diye Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement