CHP'li Aygün: Sakine Cansız'ın Ailesini Dersimli Kimliğimle Ziyaret Ettim (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'li Aygün: Sakine Cansız'ın Ailesini Dersimli Kimliğimle Ziyaret Ettim (2)

CHP\'li Aygün: Sakine Cansız\'ın Ailesini Dersimli Kimliğimle Ziyaret Ettim (2)

CHP'li AYGÜN.CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Akgün, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadından Sakin Cansız'ın ailesine yaptığı ziyarete ilişkin ikinci bir açıklama yaptı.

16.01.2013 19:57

CHP'li AYGÜN: SAKİNE CANSIZ'IN AİLESİNİ DERSİMLİ KİMLİĞİMLE ZİYARET ETTİM (2)

BAŞBAKAN DA, CHP DE MÜDAHALE EDEMEZ"

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Akgün, Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadından Sakin Cansız'ın ailesine yaptığı ziyarete ilişkin ikinci bir açıklama yaptı. Aygün, cenaze ya da başsağlığı ziyaretine gitmesinin insani bir durum olduğunu, bunun için siyasetçilerden izin almaya gerek olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Cenazelere ya da başsağlığı ziyaretlerine siyasetçilerden izin alarak mı gideceğim? Bir cenazeye gitmek, başsağlığına gitmek, siyaset dışı bir durumdur. Bir komşumuz, tanıdığımız öldüğünde gideriz. Bir şehit olduğunda, bu ilimizde o olursa gideriz, şehidi uğurlarız. Bunun siyasi bir mesele konusu olmasını anlamıyorum. Bu Sakine Cansız için de böyledir, şehit olan bir askerimiz için de böyledir. Ölen bir cinayet hükümlüsü için de böyledir. Ben cenazeye giderim, hiç kimseden izin de almam, siyasetçilere mi soracağım cenazeye gidip gitmeyeceğimi? Bu çok saçma. Buna Başbakan da müdahale edemez, CHP de müdahale edemez. Bunu sadece benim vicdanım belirler. Sayın Genel Başkanımın, 'Gereğini yaparız' gibi bir açıklama yaptığını sanmıyorum. Benim yaptığım insani bir durumdur. Bunu birileri sürekli kışkırtıyor. Bir linç havası yaratıyorlar çok üzgünüm. Ne olacak yani benden intikam mı alınacak?" - Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Aygün: Sakine Cansız'ın Ailesini Dersimli Kimliğimle Ziyaret Ettim (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement