CHP'li Kadınlardan İnançer'e Tepki: İnsanlığın Kabul Edeceği Bir Şey Değil - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kadınlardan İnançer'e Tepki: İnsanlığın Kabul Edeceği Bir Şey Değil

CHP\'li Kadınlardan İnançer\'e Tepki: İnsanlığın Kabul Edeceği Bir Şey Değil

CHP Kadın Kolları, TRT 1'de "Ramazan Sevinci" programına konuk olan tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'in tartışma yaratan "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır."

26.07.2013 10:48

CHP Kadın Kolları, TRT 1'de "Ramazan Sevinci" programına konuk olan tasavvuf düşünürü ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'in tartışma yaratan "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, kadın-erkek eşitliğinin, temel haklar ve özgürlüklerin aynı zamanda insanlık sorunu olduğu belirtilerek, "Baskıcı rejimlerin ve gerici zihniyetlerin, ortak noktası özel hayata tahakküm, bedenlere müdahaledir. Özellikle kadınların bedeni üzerine tahakküm kurmak onların hayatlarına müdahale etmek, denetlemeye çalışmak kadının özgürleşmesi önündeki en büyük engeldir" denildi.

Kadın cinayetleri, taciz, tecavüz, gözaltı ve tutuklamalarda kadınlara yönelik uygulanan cinsel şiddetin, çocuk gelinler, kürtaj, sezeryan üzerinden yapılan siyaset biçiminin kadına yapılan müdahalenin ne boyutlara geldiğini çok açık bir şekilde gösterdiği ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"TRT'de yayınlanan bir programda konuşan Ömer Tuğrul İnançer'in hamile kadınlar ile ilgili söylediği sözler gelinen son noktadır. Kadın tacizcileri, tecavüzcüleri sokakta elini kolunu sallayarak gezmekte ama hamile kadınların sokakta gezmesi yadırganmaktadır. Karnında yaşam taşıyan, cana can veren bir annenin estetik olmadığından söz etmek aklın ve insanlığın kabul edebileceği bir şey değildir. Hamileliğin son aylarındaki yürüyüşlerin engellenmesi sağlık hakkına aykırıdır. Açlık sınırında yaşayan milyonların otomobillere sahip olamayacağı bir gerçek iken kadınlara bir araba camından nefes almalarını önermek kadına yaşam hakkı tanımamaktır. Kadını eve kapatmaya çalışan zihniyete, toplumsal yaşamdan uzaklaştırılmasına, kadın bedenine yapılan müdahalelere, cinsiyetçi dile ve kadın üzerinde egemenlik kuran ve kurmaya çalışan her türlü anlayışa itiraz ediyoruz."

(GO/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Kadınlardan İnançer'e Tepki: İnsanlığın Kabul Edeceği Bir Şey Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement