CHP'li Özel Madencilerin Eksik Yatan Maaşını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'li Özel Madencilerin Eksik Yatan Maaşını Meclis Gündemine Taşıdı

07.08.2014 11:06

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, madencilerin eksik yatan maaşının işçilere ne zaman ödeneceğini sordu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, madencilerin eksik yatan maaşının işçilere ne zaman ödeneceğini sordu.

Özel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Soma Kömür İşletmelerinde 13 Mayıs faciasından sonra kapalı olan ocaklarda çalışan işçilerin ocak kapalıyken aldıkları maaşlarda kesintiye gidilmiş midir? Gidilmiş ise bu kesinti nedir? Kesintiye gidilmesinin gerekçesi nedir? Bu kesinti hangi mevzuata göre uygulanmıştır?

Yapılan bu kesintiler İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının 25'inci maddesi 6'ıncı fıkrasında belirtilen "İşveren, işin durdurulması sebebiyle işsiz kalan çalışanlara ücretlerini ödemekle veya ücretlerinde bir düşüklük olmamak üzere meslek veya durumlarına göre başka bir iş vermekle yükümlüdür' hükmüne uygun mudur?

İşçilerin maaşlarından yapılan kesintinin toplam tutarı ne kadardır?

Bakanlığınız Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde söz verdiği üzere konuyla ilgili bir araştırma yapmış mıdır?

Araştırmanın sonucunda böyle bir kesintinin yapılamayacağı yönünde firmaya yazılı bildirimde bulunulmuş mudur?

Eğer bulunulmuş ise, söz konusu yazı hangi tarihte firmaya tebliğ edilmiştir?

İşçilerin önümüzdeki süreçte alacakları maaşlarda da kesinti olacak mıdır?

İşçilerin 13 Mayıs faciasından sonra aldıkları maaşlardaki eksik ödemelerin geri ödenmesi hususunda bir çalışmanız var mıdır?

Var ise, bu eksik ödemelerin işçilere ne zaman ödenmesi düşünülmektedir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel Madencilerin Eksik Yatan Maaşını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika


Advertisement