CHP'li Özel: Uyar Madencilik Madencilerin Tazminatlarını Ne Zaman Ödeyecek? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Özel: Uyar Madencilik Madencilerin Tazminatlarını Ne Zaman Ödeyecek?

CHP\'li Özel: Uyar Madencilik Madencilerin Tazminatlarını Ne Zaman Ödeyecek?

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Uyar Madenciliğin madencilerin tazminatlarını ne zaman ödeyeceğini sordu.

30.06.2014 10:32

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Uyar Madenciliğin madencilerin tazminatlarını ne zaman ödeyeceğini sordu.

Özel, Enerji Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"Uyar Madencilik'in Darkale maden ocağının dışında işlettiği madenler hangileridir? Bu madenler hangi tarihte/ hangi bölgede açılmıştır ve ayrı ayrı olmak üzere bu madenlerden kaç ton kömür çıkartmaktadır?

Resmi verilere göre Uyar Madencilik Darkale maden ocağının kapatılmasından sonra işsiz kalan madencilerin sayısı kaçtır?

Bu madencilerden kaçı kıdem tazminatlarını alamamıştır? Uyar Madencilik'in ödemesi gereken kıdem tazminatı miktarı ne kadardır? Tazminatların ödenmemesinin nedeni nedir?

Uyar Madencilik'in Darkale maden ocağında çalışanlardan kaçı işsiz kaldıktan sonra Soma Kömür İşletmeleri Eynez ocağında çalışmaya başlamıştır?

Uyar Madencilik Darkale maden ocağının kapanmasından sonra Soma Kömür İşletmeleri Eynez ocağında çalışmaya başlayanlardan kaçı 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada hayatını kaybetmiştir? Bu kişiler Uyar Madencilik'ten tazminatlarını almış mıdır?

Yüzlerce işçinin tazminatını aylardır ödemeyen şirket yetkilileri hakkında herhangi bir inceleme/soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise ne aşamadadır ve nasıl bir sonuca varılmıştır?

Söz konusu maden ocağı kapatılması ile işçilerin alamadıkları maaşları bulunmakta mıdır? Kaç aylık ve toplamda ne kadar maaş ödemesi yapılmamıştır?

İşçilerin tazminatları ne zaman ve ne şekilde ödenecektir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Özel: Uyar Madencilik Madencilerin Tazminatlarını Ne Zaman Ödeyecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement