CHP'li Şafak'tan Siyasi Partiler ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair... - Son Dakika
Güncel

CHP'li Şafak'tan Siyasi Partiler ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair...

CHP\'li Şafak\'tan Siyasi Partiler ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair...

Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak, TBMM'de verdiği kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

12.05.2014 16:28

Chp Niğde Milletvekili Doğan Şafak, TBMM'de verdiği kanun teklifiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.Siyasi Partiler Kanunu ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılması hakkında vermiş olduğu kanun teklifinin doğrudan gündeme alınması için yarın TBMM Genel Kurulu'nda görüşme yapacağını belirten Şafak, 'Bir ülkede siyasi iktidarın, bir kişi, sınıf ya da zümreye değil tamamen halka ait olduğu,temsilcilerinin halk tarafından kendi tercihi ile seçildiği,hükümet ettiği rejimin adına demokrasi denir. Temsili demokrasinin partiler aracılığı ile sağlandığı sanılan ülkemizde,parti içi demokrasinin en önemli ölçütlerinden birisi olan aday belirleme yöntemi,parti içi demokrasinin gerçekleşmesi,demokratik rejimin ve siyasal sürecin sağlıklı işlemesi ve halkın iradesinin parlamentoya daha iyi yansıması açısından büyük önem arz etmektedir. Milletvekili adaylarının merkez yoklaması ile parti liderlerine bırakılması veya ona bağlı 6-8 kişilik komisyonlara bırakılması demokrasi ve çağdaş anlayışın hiçbir ilkesi ile bağdaşmamaktadır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Şafak'tan Siyasi Partiler ile Milletvekili Seçimi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement