
.
ANKARA öğrenci hakkında soruşturma açıldığı iddiası doğru mudur?" sorusunu yöneltti. Soruşturma açılan üniversite öğrencilerine kendilerini sözlü veya yazılı olarak savunma hakları verilip verilmediğini soran Tanrıkulu, öğrencilerin hangi suçu alenen işlediklerini öğrenmek istedi. Tanrıkulu şu sorulara da yer verdi:
"Üniversite öğrencilerinin insan ve vatandaş olma sorumluluk ve görevlerinden birisi olan düşünce ve ifade özgürlüklerini ortaya koyma haklarını kullanmalarından ileri gelen eylemlerinden dolayı cezalandırılmaları hangi temel hukuk ilkelerine uygundur?
18 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ öğrencilerinin, şimdiden tarihe onur ve büyük mücadele günü olarak geçen gösterilerine destek vermek için İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesinde afiş açan 8 (sekiz) üniversite öğrencisi hakkında toplam 48 ay okuldan uzaklaştırma cezası verildiği doğru mudur? Uzaklaştırma cezaları hangi gerekçelerle verilmiştir? Ceza verilen öğrencilere kendilerini sözlü veya yazılı olarak savunma hakları verilmiş midir?
Türkiye'de üniversite öğrencileri üzerinde tahakküm oluşturarak, yıldırma ve korkutma girişimlerinde bulunarak yüksek öğretim gençliğine sağlanabilecek faydalar nelerdir?
26 Aralık 1995'te Manisa'da, çoğu lise öğrencisi olan 16 genç vatandaşımız hakkında sadece, bir tren vagonuna parasız eğitime hayır yazısı yazdılar diye başlatılan linç kampanyası sonucu tüm ülkemizin derin bir travma geçirmesine ve uluslararası alanlarda ülkemiz itibarı açısından hala kapanmayan bir yara almasına neden olan Manisalı gençler vakası benzeri olayların tekrar tekrar yaşanmasını, tarihten ders almanın doğru sonuçlar doğuracağından hareketle, hükümet olarak ne zaman durduracaksınız?
Hükümet olarak, üniversite gençliğinin kendini ifade etme, algıladıkları sorunları tartışma zeminlerinde ülke yararına çözme isteklerini kaba güç ve haksız cezalarla baskılamanın aslında sadece ülkemizin temel enerjisini oluşturan gençleri değil beraberinde ülkemizi ve tüm yurttaşlarımızı da cezalandırmak olduğunu ne zaman fark edeceksiniz?" - Ankara
Son Dakika › Güncel › CHP'li Tanrıkulu: Bildiri Dağıttıkları İçin mi Okullarından Uzaklaştırıldılar? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.