CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, "Kamuoyunda "yandaş' olarak tanımlanan gazetelere yönelik vergi incelemeleri ve verilen cezalar nelerdir?" diye sordu.
Tanrıkulu, Maliye Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
"2012 yılının Aralık ayında, Taraf gazetesinin ve gazetenin sahibi Alkım Yayınları'nın geriye dönük tüm hesapları mercek altına ılınmış, 14 ay süren inceleme sonucunda Taraf'ın hesaplarında bir usulsüzlük tespit edilemediği halde, satılmadığı için hurdaya verilen gazeteler üzerinden gazeteye 5.5 milyon liralık vergi cezası 2014 yılının Şubat ayında tebliğ edilmiştir. Benzer bir ceza daha önce hangi gazeteler için kesilmiştir?
5.5 milyon liralık cezanın tebliğ edilmesinden üç ay sonra, ikinci defa vergi incelemesi kararı Başbakanlık tarafından mı alınmıştır?
Taraf gazetesine 5.5 milyon liralık vergi cezası kesen Vergi Müfettişi Abdullah Kiraz'ın daha sonra terfi ettirilerek Gelir İdaresi Başkanlığı'na Grup Başkanı olarak atanmasının arkasında, Taraf'a kestiği ceza kararı mı yatmaktadır?
Taraf gazetesine yönelik ikinci defa vergi incelemesi yapılması kararının arkasında, gazetenin yayın politikası mı yatmaktadır?
Vergi cezaları, gazeteleri mevcut yayın politikalarından vazgeçirme çabasının bir parçası olarak mı devreye sokulmaktadır?
Hükümete yönelik eleştirel tutum almayan ve kamuoyunda "yandaş' olarak tanımlanan gazetelere yönelik vergi incelemeleri ve verilen cezalar nelerdir?
Son 5 yıl içinde hangi gazetelere, satılamadığı için hurdaya verilen gazeteler için ceza kesilmiştir?
Taraf gazetesine yönelik inceleme ve cezaya karşın, hükmet üyesi bakanların yakınlarına ait olan şirketlere, örneğin, son 10 yıl içinde Ankara Eskişehir Yolu'nda dev bir fabrika açacak kadar büyüyen Babacan Tekstil'in son beş yılda ödediği vergiler ile vergi denetim elemanlarının yaptığı denetimlerin sonuçları nelerdir? Yapılmamasına rağmen gaz bombası atılması ve silahla ateş açılma gerekçesi nedir?"
Son Dakika › Güncel › CHP'li Tanrıkulu: 'Yandaş' Gazetelere Verilen Cezalar Nelerdir? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.