CHP'li Tarhan: Türkmenler Ayrımcılığa Tabi Tutuluyor - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tarhan: Türkmenler Ayrımcılığa Tabi Tutuluyor

CHP\'li Tarhan: Türkmenler Ayrımcılığa Tabi Tutuluyor

Çorum'da yapılan Dedesli Ovası Türkmen Şenliklerine katılan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Türkmenlerin ötekileştirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

26.05.2013 17:31  Güncelleme: 15:26

Çorum'da yapılan Dedesli Ovası Türkmen Şenliklerine katılan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Türkmenlerin ötekileştirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Çorum'un İskilip İlhçesi'nde gerçekleştirilen Dedesli Ovası Türkmen Şenliklerine CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Malatya CHP Milletvekili Muharrem Işık, Çorum CHP Milletvekili Tufan Köse, Çorum Valisi Sabri Başköy ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Burada konuşma yapan Başkanvekili Tarhan, Türkmenlerin 700 yıllık kültürü birlik ve beraberlik ruhu ile yüzlerce yılın derinliklerinden süzülüp gelen saygın bir kültürün temsilcileri olduklarını söyledi. Tarhan şöyle konuştu:

"Sizinle birlikte olmak bize büyük güç veriyor. Özellikle Reyhanlı'da hep birlikte milletçe yaşadığımız olağanüstü acıdan sonra, acı ve moral bozukluğundan sonra birlikte olmak bize güç veriyor. Sizlerle bizim yüreklerimiz bir. Dünyaya bakışımız bir. Bir olmaya, birlik olmaya her şeyden önce iyi insan olmaya odaklandık. Her ne kadar kültürleri aşağılansa da, Türkmenler Ötekileştirilse de, ne kadar ayrımcılığa tabi tutulsalar da, Türkmenler her zaman o ellerindeki barış güvercinleriyle bu güne kadar hiç kimseyi incitmemişlerdir." Tarhan, konuşmasının ardından Türkmen Şenliği'nde geleneksel olarak canlandırılan Türkmen Düğünü'nde gelin ile damada 100'er TL taktı.

Şenliklere katılan vatandaş 75 yaşındaki Hacı Menteş, Çorum Valisi Sabri Başköy'ü görünce önce sarılarak, "Kurban olduğum benden bir arzun isteğin var mı? Söyle" dedi. Vali Başköy'de "Canın sağlığı senin bir isteğin varsa söyle" diyerek cevap verdi. Daha sonrada Menteş kasketini Vali Başgöl'e hediye etti.

(FOTOFRAFLI) - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Tarhan: Türkmenler Ayrımcılığa Tabi Tutuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement