CHP'li Tezcan: Çetelerle Ortaklık Eden Hükümetin Ömrü Bitmiştir - Son Dakika
Güncel

CHP'li Tezcan: Çetelerle Ortaklık Eden Hükümetin Ömrü Bitmiştir

CHP\'li Tezcan: Çetelerle Ortaklık Eden Hükümetin Ömrü Bitmiştir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yolsuzlukla mücadele eden, polisi kovalayan bir hükümet olduğunu iddia ederek, "Niye çünkü hırsızın suç ortakları hükümetin içinde.

24.12.2013 13:14

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, yolsuzlukla mücadele eden, polisi kovalayan bir hükümet olduğunu iddia ederek, "Niye çünkü hırsızın suç ortakları hükümetin içinde. Bu hükümetin ömrü bitmiştir, çetelerle ortaklık eden hükümetin ömrü bitmiştir. Başta Başbakan olmak üzere derhal istifa etmeleri gerekir" dedi.

Tezcan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında "rüşvet ve yolsuzluk" operasyonuna değindi.

Emniyet Genel Müdürlüğünün genelgesiyle polis merkezlerine basın mensuplarının girmesinin yasaklandığını belirten Tezcan, "Eğer hükümetin sisteme dönük bu operasyonu başarılı olursa korkarım ki önümüzdeki dönemde yasama organındaki bu basın toplantısı mekanlarını da kapatıp sizi de buraya sokmayabilirler" dedi.

-"EMNİYET MÜDÜRÜNÜ İFADEYE ÇAĞIRIP HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ ALTINDADIR"-

İstanbul Emniyet Müdürünü eleştiren Tezcan, "Üç günlük İstanbul Emniyet Müdürü yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcının, İstihbarat Şube Müdürünü ifadeye çağırmasına karşı durabilecek cesareti gösterebiliyor. Tahrirat katipliğinden gelme üç günlük bir Emniyet Müdürü kalkıp savcının bu talebine karşı ben "İstihbarat Şube Müdürünü göndermiyorum' diyebiliyor. O savcının yapacağı bir tek şey kalmıştır, İstihbarat Şube Müdürünü ifadeye çağıran ve buna karşın İstanbul Emniyet Müdürünün göndermiyorum dediği savcının yapacağı tek bir iş vardır, İstanbul Emniyet Müdürünü derhal ifadeye çağırmaktır. İstanbul Emniyet Müdürü bunun hesabını vermek zorundadır. Soruşturmayı yürüten bir savcının ifade alma talebini engellemek suçtur, o Cumhuriyet savcısına çağrımdır, derhal o Emniyet Müdürünü ifadeye çağırıp hakkında soruşturma başlatma yükümlülüğü altındadır" diye konuştu.

-"NE YAPACAK O MÜFETTİŞ O TAPELERİ ALIP O DELİLLERİ DEĞİŞTİRECEK Mİ?"-

İçişleri Bakanı'nın mülkiye müfettişlerini görevlendirdiğini ifade eden Tezcan, şöyle devam etti:

"Neyle ilgili, ayakkabı kutusu soruşturmasında dinleme kayıtları, dinleme tapelerine eklemeler yapılmış, oynamalar yapılmış diye idarenin görevlisi bakan, İçişleri Bakanı tapelerde oynama olup olmadığını kontrol etmek üzere mülkiye müfettişi görevlendirmiş.

Ne yapacak o müfettiş o tapeleri alıp o delilleri değiştirecek mi? Bunlar fazladır deyip çıkarıp ondan sonra savcıya işine gelmeyen bölümleri çıkarıp verecek ve soruşturmayı bundan sonra bu şekliyle mi yürüt diyecektir?"

-"HIRSIZIN SUÇ ORTAKLARI HÜKÜMETİN İÇİNDE"-

Hükümetin hırsızı bıraktığını, polisin peşine düştüğünü iddia eden Tezcan, şöyle devam etti:

"Hırsızı bırakmış polisi kovalıyor. Yolsuzlukla mücadele eden polisi kovalayan bir hükümet var, niye çünkü hırsızın suç ortakları hükümetin içinde.

Bir idari operasyonla karşı karşıyayız. İki tane operasyon var. Birisi yolsuzluk operasyonu. Bir başka operasyon daha var, bu da yolsuzluk yapanlara karşı yürütülen bir operasyondur.

Adli Kolluk Yönetmeliğini değiştirip soruşturma sırasında savcıya bağlı olan polisi idareye bağlı hale getirdiler.

Bir ikinci operasyon yolsuzluk operasyonları yapanlara karşı yürütülen bir operasyondur. Bu da bir kontra operasyondur. Türkiye'de Başbakan bir çeteden bahsediyor ya evet bir çete vardır, ama o çete yolsuzluk operasyonlarını yürütenler değildir. Türkiye'de hükümeti elinde tutan bir çete vardır ve hükümeti elinde tutan bu çete yolsuzluk operasyonunu yapanlara karşı bir kontra operasyonu peşindedir, bu operasyon çetenin kontra operasyonudur. Bir çete operasyonu ile karşı karşıyayız. Yolsuzluk operasyonunu örtmeye dönük bir çete operasyonu ile karşı karşıyayız. Bu girişim anayasal düzeni yıkma girişimidir. Hükümeti elinde bulunduran bu çetenin kontra operasyonu doğrudan doğruya anayasal düzeni cebren yıkma girişimidir."

-BAŞBAKAN'IN İSTİFASINI İSTEDİ-

Hükümetin ömrünün bittiğini ileri süren Tezcan, "Bu hükümetin ömrü bitmiştir, çetelerle ortaklık eden hükümetin ömrü bitmiştir. Başta Başbakan olmak üzere derhal istifa etmeleri gerekir" diye konuştu.

-SORULAR-

Bir basın mensubunun, "Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın yazısında "cemaatin orduya karşı kumpas kurduğunu' söylüyor, ne diyorsunuz?" sorusuna Tezcan, "Yazıyı okumadım. Sizin sorduğunuz soru çerçevesinde yanıt verebilirim. Bu süreci bir hükümet, cemaat çatışması gibi gösterilmesini doğru bulmuyoruz. Ortada bir yolsuzluk var. Çatışmayı bu eksene oturtma çabası yolsuzluğun üstünü perdeleme ve örtme çabasından başka bir şey değildir. Yalçın Akdoğan'ın aklı anca mı başına gelmiş" yanıtını verdi.

"BDKK ve SPK'nın bir uyarısı var, medya kuruluşlarına, bankanın isminin kullanılmamasına ilişkin ne diyorsunuz?" sorusuna Tezcan, "Bu soruşturmanın hiçbir yerinde herhangi bir bankanın faaliyeti tartışılmıyor. Bu soruşturmada sözü edilen bankanın Genel Müdürünün evinde ayakkabı kutusundan çıkan 4.5 milyon doların nereden geldiği konuşuluyor" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Tezcan: Çetelerle Ortaklık Eden Hükümetin Ömrü Bitmiştir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement