CHP Lideri Kılıçdaroğlu: - Son Dakika
Güncel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu:

CHP Lideri Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Sevim Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel ile Uşak'a gelerek halka seslendi.

10.05.2011 21:32

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Sevim Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel ile Uşak'a gelerek halka seslendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı önünde hazırlanan platforma 24. Dönem Uşak Milletvekili adayları Erol Gilim, Mustafa Aydın, Dilek Akagün Yılmaz ile birlikte çıkan Kılıçdaroğlu, mitinge katılan yaklaşık 8 bin kişiyi selamladı. 'Başbakan Kemalö sloganları arasında sözlerine başlayan Kılıçdaroğlu, 'Uşak coşmuşsa bilin ki Türkiye'de ayağa kalkmıştırö dedi. Halkı derdi ile dertlenen, geçmişi ile hesaplaşan değil geleceğe umutla bakan güzel bir Türkiye kurmaya geldiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, 'Güler yüzlü insanların yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Kimlik kavgası ve inanç kavgası yapmayacağız. Ötekileştirmeyeceğiz. Bunu Recep Tayyip Erdoğan'a söylüyorum. Herkesin kimliği inancı dünya görüşü benim başımın üstündedir. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır. Ne kıyafeti ne inancı ne de etnik kimliğine bakmadan herkesi kucaklayacağız. Barış ülkesi haline getireceğizö dedi.

'9 yıldır ülkeyi yöneten AKP'den işçinin çiftçinin ve memurun memnun olmadığı bir düzende hayatından kimler memnun kiö diyen Kılıçdaroğlu, 'Ben size söyleyeyim. Hortumcular, halkı soyanlar, işçinin çiftçinin alın terini çalanlar, halkı değil cebini düşünenler, hayatından memnunlar. Sizlere ahdım var. Hayallerin iktidarını yıkıp halkın iktidarını kuracağım. Bu düzeni tersine çevireceğim. Her çocuğun her sabah süt içme hakkı var o hakkı biz sağlayacağız. Sabah kapınızı polis çalmayacak. Sütçü çalacak ve kapınıza iki şişe süt bırakacak. Çiftçiler kazanacak. Çiftçinin tükettiği mazotun litresini 1, 5 lira yapacağım. AKP köylerde çiftçilere propaganda yaparak, 'Eğer başka bir hükümet gelirse borçlarınız katlanır' diyorlar.

Biz gelirsek faizler yükselecekmiş. Bizim derdimiz ülkeyi faizlerden kurtarmak. Elektrik borçlarını sıfırlayacağım. Recep Tayyip Erdoğan bize ne kadar küfür ederse etsin hiçbir küfrüne yanıt vermeyeceğim. Kendine güveniyorsan senin istediğin televizyon kanalında istediği gazetecilerle karşıma çıksın konuşalım. Vali, kaymakam, emniyet, milli istihbarat teşkilatı senin elinde. Benle ilgili ne biliyorsan çık karşıma. 'Yok yetersizim gelemiyorum' diyorsan Bakanların var onlarla gel. İstersen bin kişi al gel. Onda o yürek yok ki. Benim karşıma çıkması için mangal gibi yürek lazım. Sağda solda efeleniyorsun millet te seni izliyor. Benim karşıma çıkarsan televizyon stüdyosundan boynu büyük ayrılırsın. Başbakan Erdoğan birinci ligdeymiş 'neden onun karşısına çıkayım' diyor. Evet haklı rüşvette birinci ligde. Bütün Avrupa'da yoksullukta Türkiye'yi birinci lige çıkardı. Dolaylı vergide Japonya'yı geçtikö diye konuştu.

BİZİM DERDİMİZ TEK BİR ÇOCUĞUN YATAĞA AÇ GİRMEDİĞİ BİR TÜRKİYE

CHP'nin derdinin Türkiye'de hiçbir çocuğun aç olarak yatağa girmemesini sağlamak olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, aile sigortasına değinerek şunları söyledi:

'Önce anneler mutlu olacak. Bütün annelere sesleniyorum. Seçme seçilme hakkını veren parti CHP'dir. Orası sizin evinizdir. Aile sigortası ile ekonomik güvenceler getireceğiz. Her ailede kadının hesabına 600 lira yatıracağız. Rakam bin 250 liraya kadar çıkacak. Ak Parti'nin amacı yoksulluğu yönetmektir. Türkiye'de yoksulların da hakları vardır. Biz onlara her ay 600 lira verirsek anne o para çocuğunun elinden tutarak alışverişini yapar. Ele güne rezil olmaz. Bu parayı nerden bulacaksın diyorlar. Paraları yandaşlarına dağıtan Ak Parti'de hiç bu soru akla gelmiyor. Biz iktidar olduğumuzda yeni bir kurum hizmete başlayacak. Kurulacak olan Aile Sigortası Kurumu (ASKUR) 715 bin kişinin karnını doyuracak. Yoksulların her biri bu ülkenin onurlu bireyleri olacak. ASKUR'un dağıtacağı paranın ek kaynak ihtiyacı sadece 7 milyar dolar. Buda toplanan harcamalarda yüzde 1, 7'ye tekamül ediyor. Sen 100 liradan 2 lirasını yoksula veremeyeceksen ülkenim yoksullarına kaynak ayırmak isteyenlere kaynak sormak insafsızlık değilde nedir. Bu ülkenin kaynakları da imkanları da var. ö

Türkiye genelinde vatandaşların intihara sürüklendiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, 'Uşak'ta da son bir ayda intihar sayısı oldukça fazlalaştı. Ülkenin ekonomik derdi var. Erdoğan, 12 milyon 715 bin vatandaşa çeşitli zamanlarda vaaz verdi. Sen önce milletin boğazından geçecek bir şeyler ver de millet aç kalmasın. Şimdi 'Türkiye büyüsün istikrar sürsün' diyorlar. Bir sınav yaptılar 1 milyon 700 bin çocuğun umudu ile oynadılar. Bu çocukların annesine sesleniyorum. Yemediniz yediniz içmediniz içirdiniz boğazınızdan kestiniz okuttunuz. Şifreli sınav yaptılar. Yok dediler sehven dediler şimdi de kabul etiler. Artık bu ülkede halk bunlara inanmıyor. Bu ülkede bereket olsa çiftçi memur işçi herkes memnun olur. Bereketsiz bir ülke değil, bereketsiz bir iktidar var. Siz silkelediğinizde ağaçtan bir meyve düşecek mi diye bakacaksınız ama ağaçtan bir adam düşecek o da Recep Beyö dedi.

KASET SKANDALINA DEĞİNDİ

Bazı internet sitelerinde yayınlanan görüntülere de değinen Kılıçdaroğlu, 'Kimse telefonlarımızı dinlemeyecek. Kimse özel hayatımıza müdahale edemeyecek. Bir bakın Allah aşkına, gizli çekilmiş kasetlerin görüntülerini seyretmekten zevk alan bir iktidar var. Allah aşkına böyle bir şey olur mu' Sabah konuşuyor kaset, akşam konuşuyor kaset. ya kardeşim, çekil odana seyret, bize ne? Ne derdin var bizimle? Bu milletin derdi kaset mi Allah aşkına? Çocuklar aç, çiftçi perişan, iş yerleri kapandı. Tutturmuş bir kaset diye. Kasete bu kadar meraklı olduğunu bilmiyordum. Bir de öyle merakları var bunlarınö dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin Uşak adaylarını tanıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Lideri Kılıçdaroğlu: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement