CHP'lilerden Katarakt Mağdurlarına Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP'lilerden Katarakt Mağdurlarına Ziyaret

CHP\'lilerden Katarakt Mağdurlarına Ziyaret

CHP'li Üç Milletvekili, Konuyla İlgili Bilgi Alarak, 'geçmiş Olsun' Dileğinde Bulundu.

04.12.2010 19:58

AFYONKARAHİSAR'da özel bir sağlık kuruluşunun ücretsiz sağlık taraması ve katarakt ameliyatının ardından görme yetilerini kaybeden hastaları köylerinde ziyaret eden CHP'li üç milletvekili, konuyla ilgili bilgi alarak, 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu.

Adalet Komisyonu Üyesi Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe, İnsan Hakları Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Sağlık Komisyonu Üyesi Kırklareli Milletvekili Tansel Barış'dan oluşan CHP heyeti, Afyonkarahisar'da özel bir sağlık kuruluşu tarafından yapılan katarakt ameliyatı sonrası görme yetilerini kaybeden 7 kişiyi ziyaret etti. Ziyaret için ilk olarak hastaların yaşadığı Sandıklı İlçesi'ne bağlı Hırka Köyü'ne gelen CHP'li heyet, köy muhtarı Nebi Demirel'den konuyla ilgili bilgi aldı. Daha sonra ameliyat sonrası bir gözünü kaybeden 75 yaşındaki Salih Dalkılınç ile görüşen milletvekilleri, ameliyat ve ameliyattan sonraki gelişmeleri dinledi.

Milletvekilleri adına bir açıklama yapan İnsan Hakları Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, şunları söyledi:

'Biz kimseyi peşin hükümlü olarak suçlamıyoruz ama burada gezici sağlık ekibinin denetlenmesi konusunda bakanlık ve sağlık müdürlüğünün ihmali vardır. Bu insanlara geçmiş olsun dileklerimizde bulunuyoruz. Kendilerine Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçmiş olsun dileklerinin yanı sıra selam ve sevgilerini getirdik. Buradan sonra Afyonkarahisar Tabipler Odası'na geçerek, konuyla ilgili onlardan da bilgi alacağız. Hatta mümkün olursa söz konusu özel sağlık kuruluşunun yetkilileriyle de görüşmek istiyoruz.'

Daha sonra Emirhisar Köyü'ne de geçen heyet burada ise yatalak halde olan ve gözünün biri alınan 80 yaşındaki Mehmet Macit'i evinde ziyaret etti. Macit'e Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun geçmiş olsun dileğini ileten heyet, son olarak hastalardan 84 yaşındaki Osman Yıldırım ile 65 yaşındaki Ahmet Ertürk'ü da köy kahvehanesinde ziyaret ederek, 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'lilerden Katarakt Mağdurlarına Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement