CHP Milletvekilinden Sendikaya Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekilinden Sendikaya Tepki

CHP Milletvekilinden Sendikaya Tepki

Çanakkale'de 16 Haziran Direnişi Anma Günü'ne CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın tepkisi damgasını vurdu.

16.06.2012 11:55

Çanakkale'de 16 Haziran Direnişi Anma Günü'ne CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın tepkisi damgasını vurdu.

DİSK tarafından Türkiye genelinde düzenlenen 15-16 Haziran Direnişi Anma Günü dolayısıyla Çanakkale'de de bir program gerçekleştirildi.

DİSK Şube Başkanı Erdinç Uslan'ın Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmaya, "Sayın milletvekilim, sayın parti temsilcileri" diyerek başlaması CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın tepkisine neden oldu.

Programın sonunda Soydan, Uslan'a, "Biz size destek vermek için geldik. Sen çıkıp da şurada bir Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı diyemedin. On işçiyi buraya toplayamadınız. Böyle organizasyon olmaz. Yazıklar olsun. Başka hiçbir şey demiyordum size. Bu işi yapamıyorsanız bırakıp gidin" dedi.

Soydan'ın bu sözlerine DİSK üyeleri ve programa katılan bazı vatandaşlar ise, "Burası şov yeri değil. Biz işçinin emeğini savunuyoruz" diye tepki gösterdi.

DİSK Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan ise, "Bence anlamsız bir tepki. Çanakkale'de örgütlü bulunan tüm sendikaların temsilcilerini ve herhangi bir parti gözetmeksizin AKP'nin politikalarına karşı gelen parti temsilcilerini çağırdım. Buraya CHP, TKP ve insanlar geldi. Ben burada konuşmama başlarken sayın milletvekilim ve siyasi partilerin saygıdeğer temsilcileri diye başladım. Bunun CHP tarafından il başkanı buradayken il başkanının adının zikredilmemesi gibi algılanarak farklı bir noktaya çekilmesini anlamsız buluyorum. Asıl amacımız işçi sınıfının dayanışmasını sağlamak, toplumsal olarak üzerimize kurulmuş baskılar içerisinde toplumsal beraberliği sağlamak. Gelinen noktada verilen tepki anlamsızdır. Neden böyle bir tepki verdiklerini anlamakta güçlük çekiyorum" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekilinden Sendikaya Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement