CHP Milletvekillerinden Çankaya Gençlik Merkezine Ziyaret - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekillerinden Çankaya Gençlik Merkezine Ziyaret

CHP Milletvekillerinden Çankaya Gençlik Merkezine Ziyaret

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, beraberindeki milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Ali Demirçalı ile Çankaya Belediyesi'ni ziyaret etti.

09.09.2012 12:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, beraberindeki milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Ali Demirçalı ile Çankaya Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Çankaya Belediyesi'nce gerçekleştirilen "Gençler Çankaya Yurdunuz" projesinin merkezini ziyaret eden Tekin ve arkadaşları, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ankara'da, üniversite kazanan gençlere destek olmak amacıyla başlatılan ve gönüllü gençlerin desteğiyle her geçen büyüyen "Gençler Çankaya Yurdunuz" Projesinde, 5199 gence yardım eli uzatılarak Ankara'ya gelişleri, okul kayıtları, gıda ve barınma ihtiyaçlarına varıncaya dek yardımcı olundu.

Başkentin 11 noktasında 13 stant kuran gençler, üniversitelerde 5 gün boyunca yeni öğrencilere yardımcı oldu. Ankara'ya Gar ve Aşti'den giriş yapan öğrenci ve ailelerini ücretsiz servislerle merkeze getirip kayıtlarını alıp sabah kahvaltısı ve öğle yemeği ikram edildi. Yaklaşık 100 gönüllünün yer aldığı proje, sosyal medyada 230 bini aşkın kişiye ulaşılarak bilgi aktarımı yapıldı. Çalışmaların sonunda 5199 kişiye yardımcı olunurken Atatürk ve İnönü Gençlik Merkezlerine tüm yıl kalmaları için 255 öğrencinin kaydı yapıldı.

Başkan Tanık, önceki gençlik merkezi çalışmaları olan Atatürk ve İnönü Gençlik Merkezleri hakkında bilgi verdikten sonra bu yıl uygulamaya koydukları proje ve Danışma Merkezi hakkında bilgi verdi.

Tanık'ın bilgilendirmesinin ardından proje koordinatörü Koray Doğan Urbarlı'nın yaptığı sunumu izleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, belediyeciliğin yol yapıp asfalt atmak, park yapıp temizlik yapmaktan ibaret olmadığını belirterek şunları söyledi: " Türkiye'de yapılması gereken sosyal belediyeciliktir ve bu çalışma da bunun bir parçasıdır. Son günlerde krizle boğuşan Yunanistan'da hiçbir Yunanlı çocuğum sınavı kazanır mı, harcını yatırabilir miyim sorusu ile karşı karşıya değildir. Dünyada gelişmiş ülkelerin hepsinde, ekonomik sıkıntıları da olsa kısıntı yapmadıkları eğitim ve sağlıktır. Ne yazık ki, Türkiye'de bu manzaralar hep yaşanmaktadır. Eğitim, sağlık ve iş güvencesi yoksa sosyal devlette

yoktur."

Sınavlardaki şaibeleri de anımsatan Tekin, hükümetin güvenilirliğini kaybettiğini ifade etti. Başkan Tanık'a çalışmalarından dolayı teşekkür eden Tekin, milyonlarca öğrencinin sorununu tek kalemde çözmenin mümkün olmadığını ama, iktidar olduklarında sorunların tamamına çözüm getireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Tekin, Nazlıaka, Demirçalı ve Tanık, gönüllü gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekillerinden Çankaya Gençlik Merkezine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement