CHP'nin 90. Kuruluş Yılı Berlin'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

CHP'nin 90. Kuruluş Yılı Berlin'de Kutlandı

CHP\'nin 90. Kuruluş Yılı Berlin\'de Kutlandı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 90. kuruluş yıl dönümü Berlin'de kutlandı.

06.09.2013 23:43

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 90. kuruluş yıl dönümü Berlin'de kutlandı.

Tiyatrom adlı salonda düzenlenen kutlamaya Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, CHP Berlin Birliği Başkanı Ekrem Özdemir, Almanya'da 22 Eylül'de yapılacak genel seçimlerde Sosyal Demokrat Parti'den (SPD)  milletvekili adayı olan Cansel Kızıltepe ve çok sayıda kişi katıldı.

Özdemir yaptığı konuşmasında, CHP'nin tarihine değinerek, partinin ulusal bağımsızlığı kazanıp Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran ve ulusal birliği sağlayan parti olduğunu belirterek, CHP'nin hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda reformlar gerçekleştirdiğini ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni biçimlendirdiğini ifade etti.

Kızıltepe de CHP'nin 90. yılını, SPD'nin de bu yıl 150. kuruluş yılını kutladığını anımsattı.

Her iki partinin de Sosyalist Enternasiyonal'a üye olan partiler olduğunu hatırlatan Kızıltepe, önemli fark ise SPD'nin 60 yıl daha fazla mücadele tecrübesine sahip olduğunu ifade etti.

Kızıltepe ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun üç yıl önce CHP Başkanı olarak seçilmesinin ardından parti için yeni bir dönemin başladığını kaydetti.

Karslıoğlu da CHP'nin "doğum gününü" kutladığını belirterek, CHP'nin ve diğer partilerin yaşatılmasının önem taşıdığını ifade etti. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'nin 90. Kuruluş Yılı Berlin'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement