CHP, TSK Personeli İçin Kanun Teklif Verdi - Son Dakika
Güncel

CHP, TSK Personeli İçin Kanun Teklif Verdi

CHP, TSK Personeli İçin Kanun Teklif Verdi

CHP'li Türeli, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden binbaşılar ile kıdemli başçavuşlara makam tazminatı verilmesi için kanun teklifi verdi.

19.02.2013 10:40  Güncelleme: 10:42

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden binbaşılar ile kıdemli başçavuşlara makam tazminatı verilmesi için kanun teklifi verdi.

Türeli, TBMM Başkanlığına Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklife göre Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu hükümlerine göre emekli olmuş bulunan veya halen görevli olan ortaokul, lise veya dengi okullardan mezun olmuş olan astsubaylar, bu kanun hükümlerinin uygulanması bakımından 2 yıllık yüksekokul mezunu kabul edilerek intibakları yapılacak. Bu şekilde yapılacak intibaklarda geçmişe yönelik maaş ve maaş farkı ödenmeyecek.

Teklifin gerekçesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinden emekli olan subay ve astsubayların emekli maaşlarında son dönemlerde reel olarak ciddi kayıplar meydana geldiği, bu nedenle emekli subay ve astsubayların büyük bir kısmının ekonomik sıkıntıya girerken, yaşam standartlarının da düştüğü belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve emeklileri arasındaki maaş dengesinin yeniden oluşturulması gerektiğine işaret edilen gerekçede, "Teklif ile Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden binbaşılar ile kıdemli başçavuşlara da makam tazminatı verilmesi ve astsubay emeklileri arasındaki maaş farklarının giderilmesi öngörülmektedir" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, TSK Personeli İçin Kanun Teklif Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement