"CHP ve İstanbullu İsterse Büyükşehire Aday Olurum" - Son Dakika
Güncel

"CHP ve İstanbullu İsterse Büyükşehire Aday Olurum"

"CHP ve İstanbullu İsterse Büyükşehire Aday Olurum"

A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu 'Bi Sormak Lazım' programı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'i konuk etti.

03.11.2012 16:05

CHP içinde son günlerde yaşananlara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın 29 Ekim kutlamalarındaki açıklamalarını söylenmemesi gereken sözler' olarak nitelendirirken, bu sözlerin, Süheyl Batum'un 'kağıttan kaplanlar' sözleriyle eşdeğer olmadığını da dile getirdi. CHP ve İstanbullu isterse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olabileceğini de dile getiren Gürsel Tekin, "Ben yokum demem. Ama adaylar İstanbul halkına sorulur ve kim 1 oy fazla alırsa da onun arkasında olurum." şeklinde konuştu.

"SALICI'NIN SÖZLERİ, BATUM'UN 'KAĞITTAN KAPLANLAR'INA BENZETİLEMEZ"

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı'nın 29 Ekim kutlamalarındaki açıklamalarını 'Söylenmemesi gereken sözler' olarak nitelendiren Tekin şöyle konuştu: "Salıcı'yı yakından tanırım, ideolojisini bilirim. Hepimiz 12 Eylül'de asker coplarıyla büyüdük. Bizim askeri, göreve davet etmemiz mümkün değil. 'Çelenk koyamadık', 'Darp edildik' gibi cümlelerle karşılaşınca Salıcı o  psikolojide söylenmemesi gereken laflar etti. Siyasi partilerin kurumsal kimliğini genel başkanları belirler. Kılıçdaroğlu'nun tavrı bu konuda çok net. İsteseydi Salıcı'nın istifasını istemez görevden alırdı. CHP'yi darbelerle test etmek mümkün değil. 12 Eylül döneminde en büyük darbeyi CHP yemiştir. Arşivi yakılmış, yöneticileri faili meçhul cinayetlere kurban gitmiştir. Bizi ne olur kimse darbelerle test etmesin." Tekin ayrıca, Salıcı'nın açıklamasının Süheyl Batum'un geçen yılki "Koca bir askeri yıktılar, meğer kağıttan kaplanmış, biz bunu asker zannedermişiz" sözleriyle eşdeğer olmadığına da dikkat çekti.

"CHP VE İSTANBULLU İSTERSE BÜYÜKŞEHİRE ADAY OLURUM"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını düşünüp düşünmediği sorusunu bu konunun gündeminde olmadığını belirterek cevaplamaya başlayan Tekin, "İstanbullu ve partim isterse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olurum. Ben yokum demem. Ama adaylar İstanbul halkına sorulur ve kim 1 oy fazla alırsa da onun arkasında olurum. 2009'da adaydım ve 3 farklı kamuoyu yoklaması yaptırdım. 3'ünde de Kılıçdaroğlu birinci çıkınca kapısına gidip 'siz aday olun, desteklerim' dedim" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'CHP ve İstanbullu İsterse Büyükşehire Aday Olurum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement