CHP'ye Polis Ablukası Protestosu - Son Dakika
Son Dakika Logo

CHP'ye Polis Ablukası Protestosu

08.09.2025 13:26

Özgür Çelik, CHP İl Başkanlığı'nın polis ablukasına alınmasını hak ihlali olarak nitelendirdi.

(ANKARA) - CHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden mahkeme kararıyla uzaklaştırılan Özgür Çelik, CHP İl Başkanlığının polis ablukasına alınmasına ilişkin İstanbul Valisi'ne ulaşamadıklarını belirterek, " Türkiye'nin birinci partisinin etrafını çevirmenin, parti üyelerimizin kendi parti binasına girmesini engellemenin hiçbir izahı yok. Bir an önce bu hukuksuz ve art niyetli kuşatmadan vazgeçilmelidir. Eninde sonunda yenilmeye mahkum bu zorbalık son bulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Özgür Çelik, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın polis ablukasına alınmasıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"İstanbul valisine ulaşamıyoruz. Ne telefonlarımızı açıyor, ne dönüş yapıyor. Bu esnada polis ablukası daha da daralarak parti binamızın bahçesine kadar ilerledi. Bu durum sürekli gerginlik ve sürtüşmelere yol açıyor. Üstelik partimizin bulunduğu sitede yaşayan yaklaşık 3 bin insanın da kendi konutlarına erişmeleri de engelleniyor. Dün geceden beri sürekli gerilime yol açan bu ablukanın kimseye bir faydası yok. Türkiye'nin birinci partisinin etrafını çevirmenin, parti üyelerimizin kendi parti binasına girmesini engellemenin hiçbir izahı yok. Bir an önce bu hukuksuz ve art niyetli kuşatmadan vazgeçilmelidir. Eninde sonunda yenilmeye mahkum bu zorbalık son bulmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'ye Polis Ablukası Protestosu - Son Dakika


Advertisement