Çığ Altında Kalan Erdem'i Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Çığ Altında Kalan Erdem'i Arama Çalışmaları Sürüyor

Çığ Altında Kalan Erdem\'i Arama Çalışmaları Sürüyor

İzmir'in Ödemiş İlçesi sınırlarında kalan Bozdağ'da geçen çarşamba günü düşen çığın altında kalan Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 35 yaşındaki Erdem Tapul'u arama çalışmalarına devam ediliyor.

15.02.2013 15:11

İzmir'in Ödemiş İlçesi sınırlarında kalan Bozdağ'da geçen çarşamba günü düşen çığın altında kalan Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi 35 yaşındaki Erdem Tapul'u arama çalışmalarına devam ediliyor. Çalışmalara, Erzurum'dan gelen çığ konusunda uzman AKUT ekibi de katıldı.

Geçen çarşamba günü saat 14.45 sıralarında, kayak tesislerinin de bulunduğu Bozdağ'ın batı yakasında bulunan Mermeroluk Diktepe mevkiindeki üç vadinin en dik ve tehlikeli olan Bolkar bölgesinde Ege Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyesi Erdem Tapul, Tekin Ozan Kumru, Gökçehan Aslan ve Ayhan Yelgün, önümüzdeki hafta yapılacak şenlik öncesi, güzergah belirlemek için keşif tırmanışı yaptı. Bölgenin zirvesine 50 metre kala çığ tehlikesi nedeniyle 6 saat sürmesi planlanan tırmanışı yarıda kesen 4 dağcı, dönüş kararı aldı. Dağcılar geri döndükleri anda, en önde bulunan Erdem Tapul'un altındaki kar kütlesi koptu. Tapul, büyük bir gürültüyle kopan karların neden olduğu çığla vadiden aşağıya doğru kaydı. Erdem Tapul, yaklaşık 1 kilometrelik alanda etkili olan çığın altında kalarak kaybolurken onun yaklaşık 8 metre arkasında bulunan dağcı arkadaşları ise şans eseri çığın altında kalmaktan kurtuldu. Diğer dağcıların ihbarı üzerine bölgeye İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma'ya bağlı çok sayıda ekip ile dağcılık kulübü üyeleri, Erdem Tapul'u arama çalışması başlattı.

İlk gün yapılan aramalar, havanın kararması üzerine yarım bırakıldı. Dün sabah erken saatlerde de ekipler, tekrar bölgeye tırmanarak arama çalışmalarına devam etti. Çalışmalara, olayda kendi çabalarıyla kurtulan Gökçehan Aslan ile Ayhan Yelgün de katıldı, bölge hakkında bilgi verdi. Ancak sonuç alınamadı.

İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Sivil Savunma'ya bağlı çok sayıda ekip, bugün arama çalışmalarını sürdürdü. Erzurum'dan gelen çığı konusunda uzman AKUT ekibi de arama çalışmalarına katıldı. - İzmir/ Ödemis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çığ Altında Kalan Erdem'i Arama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement