Çiğdem Karaaslan, Akademisyenlerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Çiğdem Karaaslan, Akademisyenlerle Buluştu

Çiğdem Karaaslan, Akademisyenlerle Buluştu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, 25 ve 26. Dönem Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Akademi Esenler” Projesi kapsamında Esenler’de yaşayan öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle bir araya geldi.

12.12.2015 17:20

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, 25 ve 26. Dönem Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Akademi Esenler" Projesi kapsamında Esenler'de yaşayan öğretim üyeleri, yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle bir araya geldi. Geleceğin şehirlerini oluştururken herkese görevler düştüğünü belirten Karaaslan, yenilenebilir enerji kaynaklarının önemine dikkat çekti.

Esenler Belediyesi tarafından ilçeye yeni bir kent kimliği kazandırmak için kurulan Şehir Düşünce Merkezi bünyesinde hayata geçirilen " Akademi Esenler " Projesi kapsamında 3'üncü toplantı gerçekleştirildi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, çok sayıda akademisyen ile yüksek lisans ve doktora öğrencisi katıldı.

"YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINI DEVREYE SOKMAMIZ LAZIM"

İlerleyen dönemlerde yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ihtiyacın çoğalacağını belirten Çiğdem Karaaslan, "Ben geçtiğimiz hafta Fransa'da yapılan Birleşmiş Milletler iklim değişikliği zirvesine katıldım Türkiye'yi temsilen. Orada şunu gördüm; dünyada enerji ile ilgili daha doğrusu fosil yakıtlardan elde edilen benzin ve türevleri bir süre sonra yok olacak. Böyle bir öngörü var. Bununla birlikte bizim yenilenebilir enerji kaynaklarını devreye sokmamız lazım. Önümüzdeki süreçlerde bu konuda şehirlerimize de çok büyük rol düşüyor. Yenilenebilir enerji kaynakları üreten, dünyayı daha az kirleten ve bu yolla birlikte insanlığa katkı sunan şehirleri ve o şehirlerle birlikte insanların bakış açılarına ihtiyacımız olacak" dedi.

"GELECEĞİN ŞEHRİ OLUŞTURULURKEN HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR"

Geleceğin şehirleri oluşturulurken herkese sorumluluklar düştüğünü sözlerini ekleyen Karaaslan, " Geleceğin şehirleri diyoruz. Acaba geleceğin şehri o bilim kurgu filmlerinden gördüğümüz uçan arabaların, gökdelenlerin olduğu şehirler mi yoksa bizim bugün içinde yaşadığımız ve gelecek nesillere miras bırakacağımız şehir mi? İkincisi daha akla yatkın muhtemelen yaşadığımız şehirleri biz gelecek nesillere bırakacağız. Tıpkı bizden önceki medeniyetlerin izlerinin bize taşındığı gibi. O nedenle manevi olarakta üzerimize büyük sorumlulukların düştüğü bir alan olarak görüyorum" diye konuştu.

"ŞEHİR, BELEDİYE BAŞKANININ TEK BAŞINA KALKINDIRACAĞI BİR MEKAN DEĞİLDİR"

Yeni şehirler oluştururken farklı düşünce ve fikirlere ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Mehmet Tevfik Göksu, "Şehir sadece belediye başkanının oturup düşüneceği ve bir belediye başkanının tasavvurla ortaya koyup mekanın inşasından insanın ihyasına kadar kalkındıracağı bir mekan değildir. Şehir üzerinde düşünmemiz gereken, adeta yuvamızdaki çocuğumuzun gelecek tahayyülünü inşa ederken o gelecek tahayyülüne kafa yorduğumuzun hayatındaki bütün aşamaları dikkatle ve özenle nasıl belirliyorsak dikkatle üzerinde durmamız gereken bir konu ki yaşayan her bir insanı birebir ilgilendiren ve birebir etkisi altına alan, hatta mekanın inşası ile insanın ihyasını birbiri ile buluşturan çok önemli bir tasavvuru ortaya koymamız gerekir" şeklinde konuştu.

Program sonrası Başkan Göksu, Çiğdem Karaaslana günün anısına plaket takdiminde bulundu."Akademi Esenler" Projesi ile ilçede bulunan doktora ve yüksek lisans öğrencilerinin fikir ve çalışmalarından istifade edilip ilgi alanlarının Esenler'e yönlendirilmesi amaçlanıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çiğdem Karaaslan, Akademisyenlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement