İş adamı ve spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, yüzde 52 ile seçilmiş Cumhurbaşkanına suikast girişiminin kabul edilemez olduğunu belirtti.
Çilingiroğlu, Yerel Yönetimlerin Spora Bakışı konulu panel için geldiği İskenderun ilçesinde Belediye Başkanı Seyfi Dingil'i ziyaretinde FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.
15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir şey olması halinde bugün sokaklarda gezemeyecek olduğumuzu ifade eden Çilingiroğlu, "Yüzde 52 ile seçilmiş bir Cumhurbaşkanına suikast girişimi kabul edilemez. Allah korudu bizi. Eğer Cumhurbaşkanına en ufak bir şey olsaydı bugün sokaklarda gezemiyorduk. Tabi ki Türk halkını da gönülden kutluyorum. Hakikaten o tankın altına yatanlar, tankları kışladan çıkarmayanlar bu ülkenin kahramanlarıdır. Toplumun verdiği tepkiden dolayı kimse bir daha böyle bir girişimde bulunamayacaktır." diye konuştu.
Giray Bulak'ın da katıldığı ziyaret için teşekkür eden Belediye Başkanı Dingil, Çilingiroğlu ve Bulak'a plaket takdim etti.
Son Dakika › Güncel › Çilingiroğlu: 'Yüzde 52 ile Seçilmiş Cumhurbaşkanına Suikast Girişimi Kabul Edilemez' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?